Intervju med Tom Wandell

Intervju med Tom Wandell

Hockeysverige släppte intervjun med Joakim Andersson häromdagen och nu kommer nästa med det andra stora namnet som Örebro värvat inför säsongen; Tom Wandell. Medan Andersson agerat jojo mellan Detroit Red Wings och deras AHL-lag Grand Rapid Griffins valde Wandell att åka till Ryssland efter att NHL-karriären stagnerat. Ett beslut man mycket väl kan förstå då det finns mycket pengar att tjäna.

I NHL blev han tilldelad en roll som en defensiv spelare, något som kanske inte var helt naturlig för honom, men som han utförde med mycket väl. I KHL hamnade han först i Moskva, men efter det har han hoppat mellan mindre bra klubbar i den östra divisionen med stora ödemarker mellan honom och nästa civilisation.

Det är många som berättat samma sak som Wandell: livet i Ryssland är inte enkelt. Även om han kanske inte säger det rakt ut verkar den sociala situationen påverkat hans spel på isen och hans ambitioner för SHL verkar högt ställda. Wandell själv säger att planen var att spendera upp till tre år i Ryssland för att sedan vända hemåt. Tre år gick och han valde sedan att skriva på för Örebro Hockey hemma i Sverige.

Hela intervjun finns att läsa här:

Tillbaka i Sverige – för att hitta harmonin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *