Juniorerna Gustafsson, Lindgren hakar på till Slovakien

Juniorerna Gustafsson, Lindgren hakar på till Slovakien

Örebro Hockey valde att ställa över ett antal spelare senaste matchen mot Almtuna. Små skavanker på utvalda spelare gjorde att man valde att kalla in juniorer till matchen istället och det spåret kommer man att fortsätta på även nere i Slovakien under Tatra Cup. NA rapporterar att Glenn Gustafsson och William Lindgren kommer att följa med laget ner för att man ska kunna fylla ut truppen när småskador yttrar sig och man inte vill chansa.

Martin Johansson, Daniel Viksten samt Joakim Andersson vet vi dras med mindre bestyr, men också att Johan Motin har armen i gips och inte kommer spela några matcher än på ett tag. Alla spelare som dras med någon form av hämning kommer att matchas sparsamt för att kunna ställa bästa möjliga lag på isen i premiären mot Färjestad. Säsongen är långt och det kommer inte att chansas något redan nu.

Örebro har inte direkt överdrivit med istiden för juniorerna tidigare, men det har blivit bättre och bättre med det. Att man dessutom har valt att skriva kontrakt med ett antal egna produkter under de gångna åren visar ändå att det finns handling bakom orden om att man satsar på sina unga spelare. För de som lyckas bäst finns chansen till ett A-lagskontrakt, och även om det kan innebära ett år utlånad till en klubb i Hockeyallsvenskan är det fortfarande ett liv som proffs och med möjlighet till mer, mycket mer.

Det är oerhört viktigt att en spelare vet att den chansen faktiskt finns och att det inte bara är något som man lockar med för att de ska stanna kvar i klubben så länge som möjligt. Örebro ska ha en eloge för att man verkligen försöker bygga en bra juniorverksamhet och en stor del i det är givetvis Jens Gustafsson som nyligen fick äran att kliva in i båset under Ivan Hlinka Memorial Cup. Det ska bli väldigt intressant att följa juniorernas utveckling åren som kommer och se om de kan börja ta fasta platser i A-laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *