Kontraktssituationen i laget #3

Kontraktssituationen i laget #3

Halva säsongen är avklarad och Örebro är mer eller mindre fast i bottenträsket. Skellefteå har klättrat som förutspåddes, och Karlskrona och Malmö har tappat sedan de inlett serien på ett nästan överväldigande sätt. Serien börjar sätta sig och det kommer att bli en strid om de sista direktplatserna till kvartsfinalerna.

Det har gått ett antal matcher sedan den förra kollen på spelarna med utgående kontrakt. Tabellerna ser ut som de gjorde innan, men är givetvis uppdaterade med dagsfärska data. Jag har tagit bor Anders Eriksson som fick gå mitt under säsongen och lagt till Nicklas Grossman som kommit in, men bara har kontrakt säsongen ut.

Vi börjar med backarna.

Namn Poäng +/- Utv.(min) Speltid Förläng?
Peter Andersson 1+2 +12/-8 12 16:47 Osäker
Nicklas Grossman 0+0 +0/-5 2 17:38 Osäker
Alexander Hellström 0+2 +7/-12 24 12:56 Nej
Johan Motin 0+3 +13/-13 37 18:21 1 år option
Bobbo Petersson 1+3 +16/-15 8 16:10 Osäker
Petr Zamorsky 5+9 +21/-23 16 20:08 Osäker

Peter Andersson har spelat upp sig. Han gör fortfarande en del bjudningar som får en att sätta i halsen, men tillsammans med Grossman har han vuxit lite. Han är fortfarande ingen lysande back som man känner att man måste förlänga med på en gång. Han är ändå +4 och endast varit inne på 8 baklängesmål i 5-mot-5. Det är bra med tanke på att han ändå spelar en del.

Alexander Hellström har haft en tung säsong. Han spelar väldigt lite och när han får chansen att vara en av de ordinarie sex backarna visar han inte riktigt varför man ska behålla honom i truppen till nästa säsong. Hans fysiska spel tar överhanden och det leder ofta till utvisningar. Det kostar för mycket och hans passar är för dåliga. I dagsläget tillför han för lite för att ta en plats i truppen.

Nicklas Grossman kom in i laget i ett sent skede och kom framförallt in i laget när det var som sämst. Han började inte alltför bra, men har spelat upp sig. Om han är en back för framtiden är för tidigt att säga.

Johan Motin ska vara en av backarna som leder laget, men det har inte levt upp till på länga vägar. Han blir rundad och ifrånåkt samtidigt som han har för många felpass. Han kan bättre än såhär, men det är uppenbart att hans säsongsinledning fortfarande stör honom. Jag skulle tro att Örebro just nu funderar på att säga upp den där optionen som finns.

Bobbo Petersson har fått säsongen förstörd av skador och spelar just nu med galler. Han är långt ifrån sig själv just nu. Hade en lovande start på säsongen, men sedan dess har det mesta av det spelet försvunnit. Han kommer inte alls upp i nivå och just nu är det svårt att motivera ett nytt kontrakt.

Petr Zamorsky har varit inne på så många baklängesmål att det börjar bliv väldigt svårt att motivera den offensiva uppsida som han har. Efter att ha varit petad en period har han kommit in i laget igen och bidragit med en del offensiv spets, men han har också fortsatt att läcka ordentligt bakåt. Jag känner mig lite osäker inför en fortsättning.

Sedan går vi vidare till forwards:

Namn Poäng +/- Utv.(min) Speltid Förläng?
Johan Adolfsson 0+2 +6/-12 12 12:47 Nej
Libor Hudacek 12+13 +26/-20 18 15:59 Ja
Martin Johansson 4+5 +9/-12 2 16:40 Ja
Joel Mustonen 4+5 +10/7 10 15:26 Ja
Kalle Olsson 4+6 +8/-10 0 15:19 Ja
Greg Squires 10+10 +21/-23 6 15:41 Ja
Marcus Weinstock 3+17 +19/-20 12 16:29 Ja
Johan Wiklander 4+3 +9/-15 12 12:54 Nej

Johan Adolfsson är utan tvekan en väldigt bra spelare på allsvensk nivå och han visar på bra tendenser på isen. Han är en spelare för en fjärdekedja som bökar och stökar för att störa motståndarna, men hans produktion är tyvärr inte tillräcklig. Borde ge plats för en yngre och bättre spelare.

Libor Hudacek sägs redan ha skrivit på en förlängning, men det finns ingen bekräftelse på det. Hans ibland loja stil är lite irriterande på isen, men hans uppsving från förra året är fortfarande ganska imponerande. Har stannat av i sin produktion just nu när laget spelar som sämst, vilket är olyckligt eftersom de varit väldigt beroende av honom. Tycker fortfarande han förtjänar en förlängning.

Martin Johansson har fortfarande svårt att få igång produktionen. Farten i händer och skridskor finns där, men han och Viksten får inte till det. Bristen på en kreativ center mellan dem hämmar dem båda. Hans högstanivå tycker jag ändå rättfärdigar en förlängning och sedan borde fokus under våren ligga på att hitta en lämplig center. Joakim Andersson är inte rätt spelare att stoppa in där.

Joel Mustonen har haft skador och avstängningar som hållit honom borta under säsongen. Han har kastats runt mellan kedjor och inte fått någon vidare kontinuitet i sitt spel. Det verkar inte bli hans år i år, men potentialen finns fortfarande där. I sämsta fall en spelare för en tredjekedja som jobbar hårt och kan bli ännu bättre.

Kalle Olsson drog tyvärr på sig en allvarlig skada nyligen och kommer troligen missa en stor del av säsongen vad det verkar. Fått upp produktionen lite från föregående år och är fortsatt en viktig defensiv kugge. Tycker han förtjänar nytt kontrakt.

Greg Squires har haft en väldigt stark säsong såhär långt. Lite många mål bakåt, men bidrar ändå helhjärtat över hela isen. Han har varit lagets bästa spelare i många matcher och jag tycker nog man kan förlänga med honom utan att ta någon större risk. Det ryktas om att det redan är gjort dessutom.

Marcus Weinstock är inte gammal, men fortfarande en åldersman i detta lag. Han har visat att han kan bidra med poäng även på denna nivå. Jag ser inte varför man inte ska förlänga med en sådan passningssäker och lojal spelare.

Johan Wiklander har sina bästa år bakom sig. Han ger fortfarande allt han har på isen, men det räcker inte riktigt till. Blixtrar till ibland, men det räcker inte oftast till för att det ska bli något riktigt farligt av det. Jag antar det här är sista säsongen.

Några spelare har nedgraderats sedan förra artikeln. Ingen har uppgraderats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *