Kontrollera Karlstad 2.0

Kontrollera Karlstad 2.0

Örebro Hockey besegrade Rögle borta med 5-2 den 28:e februari 2013 och avancemanget till SHL var ett faktum. Glädjetårar rann och känslofyllda rop ekade i arenan när signalen kom. Fansen sprang ned på isen för att fira och klappa om spelarna. Nästan sju månader senare skulle Örebro spela sin första match i högsta serien på närmare 40 år.

Färjestad från Karlstad stod för motståndet i SHL-premiären den 14:e september 2013. På läktarna fanns tusentals med Örebroare, på plats i Karlstad. Vad som normalt är en hemmaborg för Färjestad blev fullständigt invaderad av rödvita fans som gjorde sitt yttersta för att stötta Örebro Hockey i premiären. #KontrolleraKarlstad var ett faktum.

Örebro vann matchen med 2-3 efter mål av Robin Dahlström och Martin Johansson under ordinarie tid och sedan klev straffkungen Johan Wiklander fram och avgjorde under straffläggningen. Att ha hemmapublik på bortais gjorde det hela till en väldigt speciell match på mer än ett sätt.

Nu när Örebro går in på sin fjärde raka säsong i SHL får laget och framförallt fansen chansen att återupprepa det som hände för fyra år sedan då premiären än en gång spelas mot Färjestad i Karlstad. Pucken släpps lördagen 17:e september klockan 16:00 och imorgon klockan 16.00 kommer supporterföreningen 14-3 släppa all information om Kontrollera Karlstad 2.0.

Håll utkik på www.fjortontre.se och @143orebro under morgondagen för hur du kan bidra till att än en gång ta över läktarna i Löfbergs Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *