Kvintett med spelare lämnar

Kvintett med spelare lämnar

Örebro Hockey har släppt de första spelarförändringarna i truppen och de är inte helt oväntade. Det har länge ryktats om att Martin Johansson är klar för Färjestad och i och med att han inte blir kvar i Örebro kan vi nog konstatera att flyttlasset går till Värmland.

Det har även pratats en hel del, i alla fall på senare tid, om Julius Hudacek. Inte ens han själv verkade helt säker på om han hade kontrakt eller inte, men klubben väljer alltså att inte förlänga med supportrarnas troligen största favorit. Det kommer säkerligen att kritiseras av många.

I båda dessa fall kan man nog utan att sticka ut påstå att deras senaste två säsonger varit lite av en besvikelse även om man fortfarande fick uppleva stunder av briljans och en högstanivå av toppklass i SHL. Tyvärr räcker det inte för att  vi ska få se mer av dem i den rödvita dressen.

Utöver dessa två kommer även tre backar att lämna Örebro:

Bobbo Petersson som verkar vända söderut till hemmatrakterna i Blekinge. Petersson har fått mycket kritik för sitt spel under året. Många har gått och väntat på att han ska ta nästa steg, men det vill sig inte för honom.

Johan Motin får inte heller förlängt då klubben väljer att inte utnyttja det optionsår som fanns på hans kontrakt. Motin fick säsongen förstörd med en olycklig skada och det var först mot slutet av säsongen som han kom upp i hyfsad nivå.

Petr Zamorsky som tyvärr haft stora defensiva brister som han inte lyckats komma till rätta med. Hans poängproduktion vägde tydligen inte upp för det. Kommer säkerligen saknas, men han var inte allas favorit heller just på grund av det svaga spelet i egen zon.

Utöver detta sägs att Kalle Olsson, Alexander Hellström och Greg Squires alla har förlängt. Jag gissar att dessa nyheter kommer att portioneras ut under dagarna som kommer.

Ni kan se läget i truppen på vår truppsida här, eller via menyn ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *