Linus Arnesson nästa back till Örebro

Linus Arnesson nästa back till Örebro

Aftonbladets Hans Abrahamsson har nu gått ut med att Linus Arnesson är aktuell för Örebro. Det är information vi också fått och även MrMadhawk verkar styrka detta på Twitter. Arnesson spelar just nu AHL-slutspel med Providence Bruins och är precis den backtyp som duon Sundblad och Johansson vill ha: en tuff och smart back som enkelt spelar sig ur zon. Han är inte lika stor som till exempel Ondrej Vitasek, som blev officiellt presenterad av klubben tidigare, men han är säkert lika jobbig att möta.

Hans styrka är helt klart spelet i egen zon där han hittar enkla och smarta lösningar på trånga situationer, men han är inte helt oäven på offensiv blå. Just nu lider han av lite småskavanker och spelar inte, men så länge laget är kvar i Calder Cup lär han inte kunna presenteras av Örebro.

Örebro var inte den enda klubben som jagade Arnesson enligt Abrahamsson utan det var i ganska stor konkurrens som Örebro vann backens signatur. Personligen tycker jag detta känns som en bra värvning av en ung, smart back som kan spela i SHL idag, men också kan bli ännu bättre på sikt. Det känns också som en back som Sundblad verkligen kan uppskatta och spela mycket idag och imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *