Förlust efter blek insats

Förlust efter blek insats

Det var en första period där Malmö dikterade det mesta. De nyttjade sitt fysiska spel över hela isen för att störa Örebro och det fungerade. Örebro hade nästan ingenting att komma med under första perioden.

Malmö var starkast utmed sargerna och vann andrapuckarna. Örebro såg små ut där ute på isen. Malmö tog rättvist ledningen, även om chanserna inte var överdrivet många, i första perioden och det stod sig perioden ut.

I den andra kvitterade Örebro tidigt när Oliver Eklind slog in en retur på ett skott av Rodrigo Abols. Örebro såg ut att vara lite mer i matchen. Tyvärr skulle Malmö åter ta ledningen mindre än två minuter senare. Ett skott som jag tror Jonas Arntzen nog hade velat ta.

Örebro lät det inte sänka dem utan de fortsatte stå upp bättre i andra perioden. Fem minuter senare sköt sedan Gustav Backström in 2-2. Otagbart för Daniel Marmenlind.

Med två minuter kvar av perioden råkar Christopher Mastomäki skicka pucken över sargen i egen zon. Malmö hade inte mycket att hämta i de kommande två minuterna.

Örebro inledde den tredje perioden helt OK och hade en puck i ramen innan Abols drog på sig en tripping, och då fick Malmö utdelning. Det såg inte otagbart ut för Arntzen även om det var välplacerat.

Abols tog lite halvt revansch när han fick med sig en utvisning framåt mitten av perioden efter att Örebro forecheckat framgångsrikt. Örebro hade inte mycket alls i powerplay.

Om nu perioden började lovande så efter halva spelad kändes det inte lika kul längre. Örebro försökte anfall mot ett Malmö som bara försvarade sig. Då gör Malmö 4-2 i ett plötsligt anfall.

Örebro fortsätter försöka, men kommer inte till. Örebro tar ut målvakten när man fått lite press i offensiv zon, och sen även time-out när det blir tekning i mittzon.

Malmö gör sedan 5-2 i öppen kasse.

En rätt medioker hockeymatch där Örebro inte håller någon vidare nivå. Det fanns stunder av bättre spel, men för det mesta kändes det inte som att Örebro riktigt försökte.

Nick Eberts och Rasmus Rissanens fysiska spel hade så klart gjort skillnad en match som denna, men ingen av juniorbackarna kan lastas för detta.

Svår match för Arntzen. De chanser och skott som väl kom var bra för Malmö, men överlag kändes det inte som han behövde göra så jättemycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *