Förlust trots bra spel

Förlust trots bra spel

Sett till matchen som helhet så påminde den en del om Malmö borta där Örebro ledde med 1-0 efter två perioder och sedan har en katastrofminut i tredje perioden och förlorar på grund av det.

Djurgården var klart mer tända i den här matchen än i torsdags. De försökte pressa högt och även om de störde Örebro en del ledde det sällan till något annat än att Örebro fick skicka runt pucken ett varv till innan de gick till anfall. De var hur som helst klart mer engagerade i den här matchen än det alibispel man visade upp i torsdags.

Djurgården hade ledningen efter första med 2-0, vilket långt ifrån speglade hur matchen egentligen såg ut. Örebro var snäppet bättre utan att vara överdrivet bra och man borde nog gjort ett mål eller två. Djurgården hade lyckats hålla pucken borta från nätet, men ett Örebro-mål hängde i luften minst sagt.

I den andra perioden tog Örebro över desto mer och såg till att vända på matchen. Man gick från 0-2 till 3-2 och samtliga mål kom i spel fem mot fem, vad annars? Djurgården lyckades tyvärr få till en kvittering innan periodens slut i powerplay, vad annars?

Örebro fortsatte spela bra i tredje perioden, men Djurgården kom också ut ännu lite ettrigare där och såg inte ut att vara nöjda med bara 1 poäng i den här matchen. Fortsatt var det Örebro som hade pucken mest och efter halva perioden skickade man in 4-3 fullt rättvist.

Fem minuter senare gör Djurgården två mål på 18 sekunder och har vänt tillbaka matchen på tavlan. Det första målet föranleddes av den ena studsen märkligare än den andra, men faktum kvarstår att Örebroarna förlorar striden framför egen målvakt. Det andra målet kändes som en enda stor soppa där Enroth till slut får ta på sig målet vad jag kan se.

Det känns tråkigt att skriva det för jag hoppades verkligen att han skulle kunna följa upp den fina matchen i torsdags med en till bra insats och han gjorde många bra räddningar den här matchen, men släpper ändå in fem puckar. Det är underkänt.

Övriga fyra mål är inte jättebilliga på något vis, men inte otagbara heller om man inte hamnar ur position så mycket som han ofta gör. Han är inte speciellt stor, vilket gör att han är väldigt aggressiv och lätt blir överspelad. Det har hänt tidigare matcher också och det skulle förvåna mig om det inte händer igen i all ärlighet.
Det behöver inte betyda att det blir mål i baken, men farligt så det räcker ändå.

Kedjan med Rodrigo Abols, Daniel Muzito-Bagenda och Borna Rendulic ser bättre och bättre ut och fjärdekedjan med Christopher Mastomäki tillbaka som center mellan Glenn Gustafsson och Linus Öberg börjar se ut som de gjorde i gamla dar när de var både skitjobbiga och offensivt farliga.

Örebro har både lite otur och oskärpa den här matchen som leder till att man släpper in sex mål totalt. Det är inte godkänt på något vis. Speciellt inte när man ändå är spelförande till större del. Man ska inte behöva bli jätteorolig över en sådan här förlust, men det har hänt förut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *