Islossning mot Djurgården

Islossning mot Djurgården

Örebro tog kommandot direkt och det var en av de bästa första perioder laget gjort på länge. Speciellt eftersom de också fick utdelning. Daniel Muzito-Bagenda öppnade genom att stänka upp pucken i krysset efter ett av många misslyckade uppspel från Djurgården. Det var uppenbart något som inte stämde för dem när de skulle göra sin uppspel.

Efter drygt halva perioden skapade Örebro ny oreda i Djurgårdens zon och när pucken landade framför Karri Rämö kom Jonathan Andersson i en andravåg och lyfte upp pucken i samma kryss. Muzito-Bagenda och Robin Kovacs assisterade honom. Det var AIK-spelare som skulle göra det.

Det var en period med bra tempo och Örebro spelade riktigt bra både offensivt och defensivt. De nya backparen kändes solida och att ha Warg som sjundeback mot ett snabbt Djurgården var nog klokt.  Han förlorade en icingsituation ganska tidigt, men spelade upp sig och var riktigt bra i boxplay som varade större delen av andra halvan av andra perioden, för att sen stirra puck när Djurgården reducerade till 5-2 i tredje.

Andra perioden var bara minuten gammal när Örebro var inne och snurrade i Djurgårdens zon och Shane Harper lämnades fri slottet och kunde sätta 3-0 tämligen enkelt. Lagen spelade sedan på, men från cirka 27 minuter och framåt satt det en gubbe i utvisningsbåset nästan hela tiden. Fyra gånger för Örebro, en för Djurgården.

I tredje perioden öppnade Örebro åter igen bra och den var inte många minuter gammal när Jonathan Andersson får en fin pass upp i övre slottet och han dunkar in sitt andra mål för kvällen. Två minuter senare jobbar sig Mathias Bromé förbi sin back och lyckas tråckla in 5-1 från lite halvdålig vinkel.

Det mest intressanta som hände efter det var när Jonathan Andersson tacklade Anton Hedman sent, vilket först inte gav någon utvisning. Hedman åkte ikapp Andersson och tog tag i hans huvud bakifrån och drog ner honom i isen. Då åkte både spelarna ut. Domarna var inte vidare populära, idag heller, tyvärr.

Örebro gör en genomgående väldigt bra match. De vinner rättvist efter att de förvaltat ett antal av sina chanser. Det fanns bud på fler mål och det ska bli mycket spännande att se om Örebro nu kan vidhålla detta och fortsätta spela såhär bra. Då borde man komma tillbaka över slutspelsstrecket igen. Det är jämnt som bara den och Örebro har det troligtvis ”lättast” spelschemat av alla lag.

Rögle borta och Luleå borta återstår, men övriga matcher är mot lag längre ner i tabellen.

Vi vet att de kan spela såhär bra när allt stämmer och nu verkar det stämma igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *