Knapp seger mot nästjumbon

Knapp seger mot nästjumbon

Örebro inledde med en bra första period och 2-0 kändes nästan i underkant med tanke på hur vassa chanser man skapade. Samtidigt neutraliserade man Brynäs anfall väldigt effektivt, med ett par undantag där man tappade räkningen så felfritt kan man väl inte säga att det var.

Puckinnehavet däremot kändes hyfsat jämt fördelat i första så man kan väl inte säga att Örebro totaldominerade direkt även om man kontrollerade matchen. Det kändes som en helt OK hockeymatch med hyfsat tempo.

Den andra perioden gick i en annan ton och den gick till Brynäs, men den blev också mållös.

I den tredje hade Brynäs till slut ställt in siktet ordentligt och kunde både reducera och kvittera mot slutet av perioden. Örebro lyckades inte överlista Samuel Ersson fler gånger innan klockan ljöd trots powerplay.

Borna Rendulic såg till att avgöra direkt i förlängningen, men han hade nog lika gärna kunnat avgjort under ordinarie tid. Han hade mängder med chanser som han ibland skapade själv genom att finta bort både den ena och andra motståndaren, eller blev fint framspelad av lagkamrater, men pucken ville inte in.

Det tråkiga är att det som jag minns bäst är annars Jaeden Descheneau helt idiotiska tacklingsförsök på Emil Larsson. Robert Leino stod upp för sin lagkamrat … och blir då utvisad. Känslan hos domarna var verkligen obefintlig i den situationen. Hade Descheneau träffat ordentligt hade han skickat Larsson in i sargen

Oliver Eklind var en riktig pest för motståndarna hela matchen. Man är glad att han är i vårt lag.

Nu väntar en vecka med fyra matcher: Malmö, Luleå och sedan dubbelmöte mot Oskarshamn i helgen. Det är slutspurt nu. Femteplatsen har man, men tredjeplatsen är inom räckhåll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *