Onödig förlust mot Leksand

Onödig förlust mot Leksand

Det var en helt annan match än senast lagen möttes. Nu var det riktigt jämt, tätt, grinigt och hög intensitet. Som en neutral åskådare kan jag bara tänka mig att detta var en riktigt kul match att kolla på. Det måste man ändå tro med tanke på hur taggade folket i studion var.

Som Örebrosupporter var jag mindre road. Jag tyckte laget lämnade över kommandot för mycket till bortalaget och även om man ledde efter första perioden kändes det inte som att detta skulle hålla. Det var ett snyggt mål av firma Larsson, Kovacs och Leino. Den sista satte pucken i nät med en backhand, så klart.

Leksand skapade mer än Örebro och även om Örebro höll rent framför egen kasse var känslan mer att det var en fråga om tid innan en puck studsade fel. Och det studsade fel, inte en gång utan två gånger. Första tar ett backskott på en Örebrokluba och går rakt upp i krysset med läskig precision. En skymd Arntzen var chanslös på den. Arntzen var riktigt bra ikväll, som för det mesta.

Andra gången lyckades Örebrobackarna inte rensa undan ordentligt och när man skulle täcka skottet täckte man mest bara sikten för Arntzen och lämnade hela bortre målet vidöppet.

Jag instämmer med Niklas Eriksson från presskonferensen. Jag är besviken. Hade man bara fortsatt som man gjorde första halvan av första perioden istället för att ge över kommandot hade man nog kunnat göra något mål till och faktiskt vinna.

Det är först när de ligger under med 2-1 med fem minuter kvar som de äntligen kommer igång på allvar och verkligen försöker att kvittera, men de lyckas inte. Leksand spelar uppoffrande och Örebrospelarna skjuter Juvonen i plocken om vartannat.

Jag vet inte hur många chanser framförallt Rodrigo Abols hade, men några mål blev det inte.

Leksand var det bättre laget sett över hela matchen. Jag vill inte förminska Leksands insats, men det här var inte en match Örebro ska arkivera som väl genomförd. Det var inte lika illa som en del andra insatser som varit under säsongen. De började ändå bra, men klarade inte av att hålla uppe det spelet. Det är inte långt kvar till slutspelet börjar.

Det börjar bli lite tjatigt att de måste hitta spelet och bli mer konsekventa, men det är fortfarande så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *