Örebro räckte inte till … igen

Örebro räckte inte till … igen

Första perioden såg ändå rätt OK ut tyckte jag. Örebro ledde och det kändes inte orättvist spontant, men skottstatistiken var oroande överhängande till Skellefteås fördel. Visst, de riktigt farliga avsluten var kanske inte så många, men att Örebro inte sköt mer än 4 skott på mål kändes inget vidare i efterhand.

Robin Kovacs, i min mening matchens lirare, serverade Jonathan Andersson som kunde prickskjuta in 0-1 i bortre krysset. Jag vet att det finns en beskärd del Skellefteåsupportrar som är besvikna på Mantas Armalis säsong såhär långt och i all ärlighet kan jag inte påstå han ingav någon vidare trygghetskänsla denna match.

I den andra perioden var det jämnare räknat i avslut, men Skellefteå skulle kvittera genom Jesper Frödén som kunde pricka in 1-1 efter att Örebro misslyckats med att rensa ut pucken. Det var ungefär allt som riktigt hände i andra perioden. Eller jo, Örebro hade ett powerplay kort efter målet, men det resulterade inte i någonting.

I tredje perioden tog Skellefteå kommandot ordentligt och det började med att Joakim Lindström pricksköt, på ett direktskott, pucken rakt upp i krysset. Det var ett helt fantastiskt skott verkligen. Han har ett skott som verkligen är på en nivå långt över de allra flesta.

Oscar Möller åkte sedan ifrån Aaron Irving och kunde lyfta in 3-1. Örebro hängde inte med helt enkelt. Det kom dock en reducering genom Kovacs, denna gång på pass från Andersson. Kovacs var het genom hela matchen och har verkligen levererat poäng sedan han kom till Örebro. Tråkigt nog för honom har Örebro hamnat i en svacka.

Jesper Frödén åkte sedan genom allt och alla och lyfte in 4-2.

Örebro hade sedan en puck i mål för 4-3, men istället tog domarna en utvisning på Ludvig Rensfeldt för en sak som skett mest hela tiden matchen igenom. Aningen frustrerande.

Skellefteå var bättre och vann rättvist.

Robin Salo stod för en gedigen debut. Otroligt säker på med pucken, bra på skridskorna och passarna sitter hur säkert som helst, både i trånga situationer och längre pass. Han har gett ett första intryck som är riktigt grymt.

14-3 stod för en väldigt fin och högljudd hyllning till Kristian Näkyvä innan matchen och igen i minut 51. Ni är grymma helt enkelt.

Nu väntar Färjestad hemma på tisdag. Dags att Örebro hittar ett spel som fungerar över 60 minuter.

Med lite tur är också Rasmus Rissanen tillbaka i spel igen snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *