Örebro segrare i tät match efter stark insats

Örebro segrare i tät match efter stark insats

Det började på sämsta tänkbara sätt med mål i baken efter 16 sekunder efter att Skellefteå lyckats forechecka till sig pucken i Örebros zon efter ett ganska dåligt försök att ta sig ur zon.

Örebro lät sig inte nedslås av det utan kom in i matchen de med, men trots spelövertag och ett litet övertag i avslut (5-2 i skott efter första) lyckades man inte få hål på Gustaf Lindwall i Skellefteås mål. Två chanser i powerplay och två stolpskott, men inga mål.

Den andra perioden var snarlik den första med ett övertag för Örebro och när det blev dags för ett tredje powerplay så kom till slut målet. Robert Leino serverade Joonas Rask i slottet som direktsköt i nät. Mot slutet av perioden fick sedan Skellefteå chansen att spela powerplay, men det gav dem inget. Örebros boxplay levererade idag.

Örebro tog med sig spelövertaget in i tredje och bara minuten in kom Daniel Muzito-Bagenda in vid kanten, fintade bort sin back och sköt in 2-1 under närmaste armen på Lindwall. Skellefteå fick sen chansen i powerplay igen efter att Mastomäki dragit på sig sin andra utvisning.

Örebro redde ut det och tog tillbaka spelet. Ungefär halvvägs in i perioden lägger sedan Stefan Warg in pucken i mål, via Möller, för 3-1. Lagen fortsätter att stångas och Örebro intar en lite mer defensiv hållning och håller pucken borta från målet framgångsrikt.

Skellefteå tar ut målvakten och först missar Ludvig Rensfeldt öppen kasse från långt håll, den kan jag förlåta, men vad Rodrigo Abols tänkte när han får pucken i mittzon och ser ut att kunna lägga in pucken, men väljer att åka, åka, åka och sen ge bort pucken istället förstår jag inte.

Skellefteå lyckas reducera till 3-2 i spel sex mot fem, men det stannade där. Örebro såg till att det aldrig blev riktigt nära en kvittering och vann fullt rättvist efter sextio minuter.

Daniel Muzito-Bagenda blev utsedd till matchens lirare och det förvånar mig inte. Han var bra. Han har sett lite ensam och vilsen ut tidigare på säsongen, men nu kändes han samspelt med Abols och Rendulic, och han kunde även skapa saker åt både medspelare och åt sig själv. Han verkar inställd på att visa att Örebro inte behövde värva och det får han gärna fortsätta med.

Örebros insats idag visar åter igen att de kan slå de bästa, men det är inte det som är problemet utan det faktum att de också kan förlora mot vem som helst. Om det här är nivån de tänkt hålla framåt kommer det att bli en rolig vår för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *