Örebro vände stort och vann

Örebro vände stort och vann

Vi kan ju börja med elefanten i rummet: Ja, Örebro släppte in mål i boxplay igen, men denna gång i spel med två man mindre. Det får man acceptera. Det är svårt och man möter seriens bästa lag i powerplay.

Säga vad man vill om första perioden, men Örebro var dominerande i spelet med puck i alla fall. De hade dock väldigt svårt att verkligen skapa farligheter. HV71 var riktigt täta framför egen kasse och låg dessutom hela tiden och väntade på att få kontra.

De lyckades också kontra in 0-1 innan en minut var spelad. Örebro var något yrvakna i inledningen av matchen, men tog man tag i det allteftersom matchen led framåt. HV71 försökte med långa, svepande pass genom mittzon, men Örebro hanterade detta på ett ganska bra sätt.

HV71 gjorde sedan 0-2 i powerplay med två man fler. Två svaga utvisningar av Örebro dessutom. Man får inte peta på handskarna och det var nog säsongens mest uppenbara för många spelare på isen.

Det var inte helt rättvist med den ställningen in i andra perioden, men som HV71 kom ut i andra såg det ut som att de tänkte försöka öka på det ändå. Om första perioden egentligen var Örebros, men HV gjorde målen skulle andra perioden bli precis tvärtom. HV71 låg på och var bättre sett över hela perioden, men … hockeygudarna kände väl att de behövde skoja lite idag.

Ludvig Rensfeldt tryckte in 1-2 efter att Örebro äntligen lyckats ta sig ur egen zon och vunnit puck djupt i anfallszon. Dryga fem minuter senare vinner Glenn puck precis innan egen blålinje och spelar fram Linus Öberg som var klinisk fri med Jonas Gunnarsson. Rättvist med 2-2? Kanske, sett till hela matchen, men inte till andra perioden.

Den tredje perioden börjar sedan bra för Örebro. Glenn snyggt skapar yta i mittzon genom att släpa lite med benet och får en motståndare att snubbla, inte alls meningen enligt honom själv, vilket Jonathan Andersson utnyttjar genom att helt enkelt åka hela vägen och snyggt sätta 3-2. En genomåkning av yppersta kvalité.

Robin Kovacs hade ordentlig fart på rören den här kvällen och han kom äntligen loss i tredje perioden. Till slut skulle en av hans många offensiva räder också resultera i mål. Efter flera försök att hitta Emil Larsson i bra läge valde han till slut att passa Robert Leino istället, stenhårt rätt på bladet, och Leino gjorde det bästa man kan göra: finta sina försvarare och sätta pucken i nät.

Jag såg någon skriva att han kan ha SHL:s bästa backhand, och jag är beredd att hålla med om det.

Örebro står sedan bra emot HV71:s försök till anfall och Joonas Rask kan sätta 5-2 i öppen kasse. Även Rask hade en riktigt bra dag på jobbet. Han var nära att göra mål tidigare under matchen och förtjänade det där målet.

Christopher Mastomäki var tillbaka i fjärdekedjan och även om han kanske inte syntes jättemycket så stack hans kedjekamrater verkligen ut idag. Både Glenn Gustafsson och Linus Öberg var riktigt bra. Öberg hade bud på flera mål, men fick nöja sig med ett och Glenn var riktigt nära att näta han med.

Jag vill säga att jag tyckte Borna Rendulic såg mer intresserad ut idag än han gjort innan. Det sprudlar inte om honom, men det kändes som att han försökte lite mer idag.

Jhonas Enroth gör säsongens bästa insats och gjorde flera viktiga räddningar i slutet av matchen, samtidigt som det är svårt att riktigt lasta honom för de två målen.

Överlag en stabil seger, men målen kom i lite udda faser i matchen. Örebro var bättre utan att direkt glänsa. De gjorde dock jobbet trots den tuffa starten.

Nu väntar ett väldigt formsvagt Djurgården på tisdag. Vågar man hoppas på två raka nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *