Örebro värda tre, men fick med sig två poäng från Ängelholm

Örebro värda tre, men fick med sig två poäng från Ängelholm

Örebro klev ut riktigt bra i först perioden och ledde med 2-1 efter 20 minuter där man försvarat sig på ett väldigt fint sätt, men också tagit vara på sina chanser. Den första målet var en styrning av Christopher Mastomäki på en hård pass från Robin Kovacs och det andra också en styrning, men av Nick Ebert på skott av Miikka Salomäki.

Det mål som Rögle gjorde kom på en kontring. I övrigt hade de inte mycket.

I den andra perioden var skotten jämnare, men det var mest för att Örebro åkte på flera utvisningar och Rögles powerplay är helt enkelt väldigt, väldigt bra. Tyvärr skulle de också göra mål när de fick spela fem mot tre. Rättvist? Njae…

Örebro tar ledningen än en gång i tredje perioden efter att Christopher Mastomäki försökte slå in pucken köksvägen, men Robin Kovacs snappade upp rensningen och satte pucken rätt upp i krysset. Omöjligt för en sittande Christopher Rifalk.

Det tog sedan över femton minuter innan Rögle innan Rögle fick iväg ett skott på mål i tredje perioden. Örebro hade ätit upp dem fullständigt. De kom ingenstans. Då blev Nick Ebert utvisad i en rätt tilltrasslad situation som han själv sätter sig i. Halvvägs in i powerplayspelet tog Rögle time-out. Mindre än tre minuter kvar på klockan.

Robert Leino vinner tekningen och Gustav Backström skickar den över hela isen in i mål.

Matchen var inte över. Med mindre än två minuter kvar lyckas Rögle reducera till 4-3 och med sju sekunder kvar så kvitterar de även. Rättvist kan man väl knappast kalla det, men så blev det.

38-23 i skott måste vara den största positiva skottdifferens som Örebro någonsin haft i SHL i Ängelholm. Herre jäklar vilken bra insats Örebro gör och de förtjänade verkligen alla tre poäng denna kväll.

Nick Ebert är en gigant där ute.

Simon Forsmark har klivit in i SHL så jäkla självklart att man undrar varför man inte gett han mer istid innan?

Christopher Mastomäki är i sitt livs form.

Robin Kovacs gör mer poäng än någonsin.

En bra offensiv vinner matcher (men inte ikväll) och en bra defensiv vinner … säger det inte eftersom det finns personer som är skrockfulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *