Örebro vinner andra raka

Örebro vinner andra raka

Rögle hade ett ganska ordentligt spelövertag första kvarten, men sen kom Örebro in i det mer och kunde gå in i pausvilan med en bra känsla. Nu ska man väl säga att det var lite tursamma mål för Örebro. Det första målet var en puck som studsade och for på lite alla möjliga vis innan den landade i nät efter att Robin Kovacs var sist på den.

Det andra målet var nog en puck Rifalk ska ta egentligen, men Rasmus Rissanen var glad att den gick in hur som helst.

Örebro hade 2-1 när man gick in i andra perioden och väl där såg man till att utöka med både 3-1 och 4-1. Borna Rendulic snappade upp pucken efter att Tim Brithén tappat den precis innanför egen blå och gav den till Rodrigo Abols som pricksköt vid bortre stolpen. Samme Abols styr sedan in Kristian Näkyväs backskott för 4-1 halvvägs in i perioden.

Rögle kvitterade sedan till 4-2 genom Simon Ryfors efter att Örebro fått tre utvisningar emot sig inom ett väldigt kort intervall. Det var en del märkliga utvisningar denna kväll och det kom sedan att bli en utvisning som fällde bortalaget helt. Domarinsatsen var lite märklig även denna kväll.

I tredje perioden var Örebros främsta ambition att säkra segern och man såg ut att göra det relativt bra även om det var en del kladd i egen zon ibland.

Halvvägs in i perioden jobbade Oliver Eklind och Joonas Rask fram pucken till Ludvig Rensfeldt framför mål som säkert satte 5-2. Han är het just nu den gode Rensfeldt.

Fem minuter senare kom Örebro i ett flygande anfall. Robert Leino släpper pucken till Robert Kovacs och kort efteråt får Leino en tryckare av Eric Gelinas som skickar in honom i sargen på ett obehaglig sätt.

Gelinas får matchstraff och Örebro kan fortsätta att säkert spela av matchen. Om det skulle vara matchstraff eller inte går att diskutera antar jag, men det var en sen och helt onödig tryckare av Gelinas. Han sänker sitt egna lag med den tacklingen.

Första kvarten av matchen må ha varit Rögles. De låg som limmade på Örebrospelarna som inte hade några ytor alls att jobba med.  Rögle hade också perioder av vansinnigt tryck i Örebros zon, men Jhonas Enroth gjorde ännu en till bra match och man kunde stå emot bra.

Örebro tar tre starka poäng denna kväll. Nu väntar Linköping och det vore väl själva f-n om laget inte ska kunna ta en tredje raka mot det sargade motståndet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *