Planenlig seger mot decimerat Brynäs

Planenlig seger mot decimerat Brynäs

Likt Leksand ställde Brynäs över 10 spelare och det märktes nog tydligare i denna match än i tisdags. Örebro var ordentligt överlägsna i första perioden, men åter igen blev det bara ett mål framåt efter att Glenn tagit vara på en indianare och slagit in sin egen retur. Klacken, som inte fick vara med, till ära blev skotten 14-3.

I den andra perioden kom Brynäs in mer, men det var fortsatt Örebro som gjorde målen. Först jobbade Max Lindholm till sig pucken bakom mål och spelade fram Daniel Muzito-Bagenda som inte visade någon nåd i sitt avslut från slottet. Senare gav sig Robin Kovacs ut på en räd och satte 3-0 efter lite fina dragningar.

I den tredje perioden lyckades Brynäs faktisk få in en puck i mål efter en serie studsar på Örebroskridskor som jag faktiskt tror mig sett minst en gång innan. Först på närmaste back och sedan på bortre back och in i mål. Magisk otur för Jonas Arntzen som hade hållit nollan annars.

Då vände Örebro på steken och sköt tre mål till innan perioden var slut. Lukas Pilö bombade in ett skott i krysset. Ryan Stoa lyfte in pucken i powerplay från nära håll och Robin Kovacs gav Max Lindholm öppet mål.

Örebro gjorde vad som krävdes, och kanske lite till, för att vinna mot ett väldigt svagt Brynäs. De hade inget att spela för och en trupp som inte var SHL-mässig. Ingen skam att de förlorar denna match.

Örebro gör en OK insats och de borde ha en skön känsla i truppen just nu trots att segrarna varit mot svagare motstånd. Det är lite tråkigt att slutspelet är flyttat för två veckor kommer inte att göra någon som helst skillnad i virusets status eller spridning. Det är alldeles för kort tid. Det känns som ett väldigt oinformerat beslut av SHL att ta.

Sämst ikväll: Daniel Muzito-Bagenda utgick med en misstänkt hjärnskakning. Han fick en armbåge i huvudet när han tacklade en motståndare. Han föll handlöst till isen efteråt. Såg riktigt obehaglig ut.

Nästsämst: tomma läktare. Jag vill inte ha ett slutspel med det. Det var rena begravningen. Det funkar inte.

Jag är tyvärr OK med att ge bucklan till Luleå efter den här säsongen. Deras lägstanivå har varit fruktansvärt hög och de vinner serien med bred marginal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *