Ras i tredje kostade matchen

Ras i tredje kostade matchen

Örebro inledde första perioden bäst av de två lagen och fick med sig en utvisning som resultat av det. Tyvärr skulle det leda till att Frölunda tog ledningen när Nick Ebert slog en dålig pass som Kristian Näkyvä inte kunde ta emot på ett bra sätt. Övriga powerplayspelet var inte heller mycket att hurra över.

Örebro kom av sig lite efter det, som de gjort många gånger förr när de inte kunnat spela powerplay på ett dugligt sätt, och Frölunda kom in mer i matchen spelmässigt. Örebro vände dock tillbaka och kunde kvittera genom Oliver Eklind som slog in returen på Joonas Rask inbrytning. Rask hade ett försök innan som också var nära.

Tyvärr kom det också en del utvisningar som inte var nödvändiga på något sätt och Örebro kom av sig med jämna mellanrum. Frölunda lyckades också få till en del snurr i Örebros zon i andra perioden, men Örebro såg till att hålla dem på utsidan. Ombytta roller skedde även det. Örebro hade lättare att komma in på mål i den första perioden. I den andra gick det inte lika bra.

Frölunda tog sedan ledningen med 2-1 i powerplay efter att Nick Ebert delat ut en hämndslashing. Han hade inte sin bästa match ikväll om man säger så.

Örebro kvitterade tidigt i tredje när Rodrigo Abols stenhårt sköt 2-2 på en misslyckad rensning. Sedan kom raset. Frölunda gör tre raka mål. Två på kontringar och ett på en styrning. Jag känner inte att jag kan lasta Arntzen för något av målen direkt, framförallt inte det sista, men en räddning på någon av dem hade gjort skillnad utan tvekan.
Det är snarare utespelare som går bort sig eller inte tar sin gubbe tillräckligt väl som är det stora problemet.

Det blev även 6-2, även det alldeles för enkelt, innan Josh Ho-Sang bröt in i zon och sköt Niklas Rubin i huvudet. Returen på det kunde Borna Rendulic slå in i mål eftersom domarna inte blåste av. Jag förstår Rogers reaktion i båset. Rubin såg klart tagen ut i situationen, men kunde spela vidare.

Det är nog inte många spelare som kommer att byta julkort med varandra efter den här matchen. Det urartade mot slutet helt enkelt med många dubbelutvisningar. Nästan ett under att ingen blev skadad på grund av att någon övertänd spelare gick över gränsen.

Samtidigt som Frölunda är ruggigt effektiva på de chanser man får när Örebro slarvar känns det just som att det onödiga slarvet igen avgjorde till Örebros nackdel. Örebros misstag är fortsatt väldigt kostsamma och ska det bli något längre slutspel måste man fortsätta jobba bort dessa. Det räcker inte att spel ganska bra i två perioder och sen slappna av.

Varannan-match-trenden fortsätter med andra ord. Seger på lördag känns givet med andra ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *