Ribba ut och noll poäng i grinig match

Ribba ut och noll poäng i grinig match

Det var en bra grinig match på Hovet när Örebro försökte ta sig an Djurgården. Djurgården inledde bäst i en ganska jämn period. Det var mycket bök, stök, gruff och jag tror jag såg lite stångande också. Det är kanske inte min typ av favorithockey när det bara är en massa kamp, men den har väl sin charm den med antar jag.

När det väl blev mål så var det en kontring där Örebros backar inte hann med i vändningen. Inte den typ av mål jag hade väntat mig direkt. Den första perioden var alltså fördel Djurgården både målmässigt och i viss mån spelmässigt. De bufflade lite bättre.

I den andra perioden kom Örebro ut lite bättre, men tyvärr gav det ingenting. Djurgården kunde gå in i tredje perioden med fortsatt ledning med 1-0. De chanser som fanns antingen räddades eller så siktade spelarna helt galet. Det tacklades en del också.

Örebro hade några riktigt farliga chanser, men ingen fick in pucken. Antingen räddade Svedberg eller så sköt man utanför. Djurgården utökade sedan aningen plötsligt till 2-0 i tredje perioden på en styrning framför mål. En mer väntad typ av mål denna match, men inte målskytten kanske… Han har målat ordentligt mot Örebro förut, men det behöver vi inte ta upp igen.

Djurgården verkade sedan gå över i att försöka spela av matchen och det straffade sig som det så många gånger gjort förut. Marcus Weinstock vann puck nere i hörnet och frispelade Jonathan Andersson i slottet som kunde sätt sitt första mål för säsongen. Efter det tryckte Örebro på för en kvittering, men det här var inte en match där noggrannheten i avsluten fanns där.

Örebro tog helt riktigt målvakten mot slutet, men detta var också en match där det inte skulle löna sig utan istället blev det två mål i baken i öppen kasse. Helt rätt att försöka och att göra det tidigt med flera minuter kvar.

Örebro spelade en tät och hård hockey den här matchen och att de förlorade berodde mest av allt på att de inte satte sina riktigt farliga chanser. Djurgården fick in två puckar innan Örebro forcerade på och det räckte för att vinna.

Nu väntar Brynäs hemma på torsdag. Jag hoppas Örebro ställt in siktet tills dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *