Säker seger på bortais

Säker seger på bortais

I första perioden klädde Örebro av Leksand så pass mycket att inte ens knätofsarna gick att hitta. Det var totalt dominans på ett sätt man inte ser speciellt ofta. Örebro tog ledningen omgående genom Christopher Mastomäki och fortsatte att mala på efter det mot ett tafatt motstånd.

Det tog ändå till halva perioden var spelad innan Rodrigo Abols kunde göra 2-0 snyggt framspelad av Borna Rendulic. Lekands försvarsspel lämnade stora luckor och det kändes inte som att Örebro egentligen behövde anstränga sig så värst för att vinna närkamper.

Från ingenstans gjorde sedan Leksand 2-1. Jag led lite med Jonas Arntzen där. Han hade inte haft mycket att göra tills dess.

Örebro hann sedan göra både 3-1 genom Ludvig Rensfeldt och 4-1 genom Abols igen innan perioden var slut.

Så överlägsna som Örebro var i den första perioden och så uselt som Leksand spelade försvarsspel kändes det mer än rättvist. Det enda som kändes orättvist var väl att Leksand lyckades göra mål.

Den andra perioden var sedan en transportsträcka där Örebro ville spela av matchen. Man slog av på tempot och spelade säkert framförallt. Utvisningarna som kom åt båda håll bidrog också till att sänka tempot överlag. Det var ganska låg kvalité på hockeyn bitvis.

Den tredje perioden var inte mycket annorlunda den. Leksand gjorde en del försök att anfalla, men Örebro försvarade sig relativt enkelt, och skulle de lyckas skapa någon riktig farlighet stod en superlugn norrman i vägen.

Leksand försökte med en fräckis och tog målvakten med sex minuter kvar. Då vann Rensfeldt puck i Leksands zon och satte 5-1.

Med dryga två minuter kvar så började faktiskt Leksand visa upp lite riktig desperation, men annars var det en väldigt kontrollerad match av Örebro.

Örebro tar ett par onödiga utvisningar som hade kunnat släppa in Leksand i matchen, men boxplay levererade ordentligt idag och det börjar verkligen kännas som att Örebro hittat ett fungerande spel där.

Arntzen släppte som sagt in en puck i första, men var hur lugn och säker som helst annars. Man tyckte nästan lite synd om Leksand när de väl lyckades få till någon halvchans så stod Arntzen där istället och sög livslusten ur kroppen på dem genom att enkelt stoppa deras avslutsförsök.

Örebro gör en kanonperiod och spelar sedan av matchen i 40 minuter. Inte superkul att kolla på kanske, men 12-13 (vilket det nu är beroende på hur man räknar) raka segrar mot Leksand känns bra i själen.

Leksand ser ut att få stor nytta av nye backen Mirco Müller för deras försvarsspel delar av matchen var direkt uselt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *