Seger trots blek insats

Seger trots blek insats

Ett sömning SHL-lag i form av Örebro gjorde inte riktigt allt de kunde för att hålla stånd mot ett laddat och hungrigt allsvenskt HV71. Det summerar nog det hela ganska bra egentligen.

Det bästa för kvällen var de unga killarna. Elias Ekström gav Örebro ledning i powerplay, fint framspelad av Milton Oscarsson och Robin Kovacs.

Det var nog mest HV71 i första perioden annars där de hade ett par försök att driva in framför kassen, men inte minst mycket backskott utifrån. De flesta av dessa gick utanför eller i block.

Andra perioden var väl ungefär samma sak, men Örebro spelade lite så aningen bättre och det blev överlag fler skott från båda håll. Jonas Gunnarsson fick också visa upp sig några gånger.

I tredje perioden så fortsatte det lite på samma sätt. Det var verkligen inte en match som bytte ansikte eller utseende över tid direkt. Enda riktiga skillnaden var att HV71 fick hål på Enroth och matchen skulle också sluta 1-1, vilket kändes ganska logiskt ändå.

Örebro avgjorde ganska snabbt i förlängningen när de fick spela powerplay mer eller mindre direkt. Joel Mustonen satte sitt tredje mål sedan han kom tillbaka till Örebro med ett direktskott på pass från Linus Öberg Jani Lajunen (kommentatorn sa fel). Linus Öberg trots allt!

Efter en lite svajig insats mot Färjestad måste jag ändå säga att Marcus Hardegård växer på mig. Det blir intressant att följa hans utveckling i SHL sen.

En rätt dålig match överlag av Örebro, desto bättre av Enroth. Skönt att se honom leverera ordentligt redan nu.

Det är bara bryta ihop, tacka för seger på övertid och gå vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *