Suck

Suck

Jag vill börja med att säga att Rögle var det bättre laget och att de vann matchen var på inga vis orättvist. Tvärtom. Att förlora i Ängelholm är inte heller något man normalt behöver skämmas över.

Men sättet som Örebro sätter krokben för sig själva är bara tragikomik på högsta nivå. Innan matchen låg Rögle på nästan 50% effektivitet i powerplay senaste fem matcherna. Nu ligger de en bra bit över det. Det är underkänt så det bara sjunger om det för Örebro.

Örebro genomförde den första perioden helt OK. Det var jämnt, med övertag för Rögle, men Örebro hade skott i ramverket i sin tur. Det fanns lite känsla om att Örebro kanske skulle kunna sno med sig någon poäng hem.

Den känslan försvann i andra perioden när Örebro sänkte sig. Rögle gör tre mål i powerplay under matchen. Två av dem i andra perioden efter utvisningar som inte händer om man bara ser till att inte veva med klubban på motståndarna.

Örebros boxplay är normalt sett inte dåligt, men det har inte alls kommit upp i nivå på ett tag nu, och när man samtidigt fortsätter att ta utvisning efter utvisning efter utvisning då kommer man att förlora. Det är ingen avancerad matematik eller statistik.

Det är så grundläggande att min mors korkade hundar hade fattat det vid det här laget, och då har jag sett en av dem skälla ihärdigt på en liten pinne när den låg för nära favoritleksaken.

Jag är aningen besviken just nu om det inte märks.

Örebros spelare fortsätter att haka och slå med klubban. Huruvida de gör det mer eller mindre än andra lag åter jag vara osagt, men Örebros spelare gör det fortfarande och med tanke på vilken enorm jävla ryggsäck av dåligt rykte gällande utvisningar de tar med sig in i varje match kan man ju tycka att det vore läge att SLUTA SLÅ PÅ HANDSKARNA.

Rasmus Rissanens matchstraff såg ut att vara ett riktigt horribelt beslut tyckte jag, men om det är så att klubban åker upp i skrevet så kan jag tänka mig att ändra åsikt. Jag tycker dock inte det ser ut som att den tar där.

Jag har sagt det så många gånger förut att jag har inga större förhoppningar på att de kommer att göra det nu, men Örebro måste sluta ta så många utvisningar. Förstår de inte vilken vånda de orsakar oss alla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *