Uddlöst Örebro torskade mot formstarkt Linköping

Uddlöst Örebro torskade mot formstarkt Linköping

I en välgörenhetsmatch vill man ju gärna hitta något kul sätt att skänka pengar, kanske göra det per mål? För att det ska funka så krävs det att lagen på isen gör mål då.

Den första perioden slutade 1-0 till Linköping efter att de gjort mål i powerplay efter cirka 15 minuter. Innan dess var det väldigt mycket spel, inte många avblåsningar och mest av allt kändes det som ett Linköping som var beredda, samlade och villiga.

Örebro var kanske inte överrumplade av det, men det var Linköping som kändes som förare och de hade lättare att försvara sig.

Örebro fick sen chansen den med i powerplay, men hann inte göra något där innan perioden tog slut. Dryga minuten återstod när de klev in i andra, men det blev inte mycket gjort då heller.

Det var rätt mycket Örebro ändå i inledningen av perioden, men några riktigt heta chanser kom de aldrig till.

När Linköping sedan kom upp så åkte Jani Lajunen ut 2 minuter för tango. Örebro redde ut det och fortsatte mala på. Linus Öberg som är en av killarna som är absolut bäst på att just bara mala på styrde först Emil Larsson skott och slog sen in sin egen retur.

Emil Larsson kom sedan i friläge precis efter, men lyckades inte få till det sista steget med att lägga in pucken.

Kort efter det fick Örebro chansen i powerplay igen. En rätt klantig interference av LHC. Ribban träffades, men tyvärr inte närmare än så.

Örebro fortsatte att trycka på ordentligt och skapade nu bra chanser. Med lite mer än minuter kvar vände det dock och det var Linköping som fick tryck i offensiv zon. Tiden rann ut och 1-1 på klockan.

Örebro kom ut igen som laget som vill göra något. De fick också ett powerplay med sig tidigt i perioden, men inget mål. Örebro fortsätta trycka på, men mot mitten av perioden så fick Linköping ner tempot och fick til llite spel i offensiv zon.

Farligast var nog när John Nyberg försöker sig på en fräckis längs med förlängd mållinje.

Fram till att Robert Lantosi var helt rent i inre slottet efter lite kladdigt spel av Örebro, men Jhonas Enroth gjorde en TV-plock av extremt hög kaliber på det avslutet!

Tyvärr blev det ändå 2-1 till Linköping kort efter det. En styrning på ett backskott.

Örebro tar ut målvakten med lite mer än minuten kvar och etablerar bra spel i Linköpings zon, men, igen, inget superfarligt från det bort sett två skott från lite dåliga vinklar.

Istället gör Linköping 3-1 i tom kasse.

Det märks att Linköping jobbat ihop lite självförtroende och att de framförallt fått försvaret att fungera bättre. Samtidigt som då Örebro-fostrade Marcus Högberg klivit fram mer. Örebro hade måhända spelet i två perioder, men skapade ändå inte så mycket att man känner att det var direkt orättvist med en förlust.

Örebro kom inte riktigt till helt enkelt och lyckades inte luckra upp försvaret. De hade ett par bra chanser, men de flesta av dessa sköt man utanför eller i bröstet på Högberg.

Svårt att säga så mycket om denna match. Örebro var inte tillräckligt bra helt enkelt.

Nu väntar uppehåll för någon turnering som ingen tittar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *