Niklas Eriksson förlänger med två år

Niklas Eriksson förlänger med två år

Det har tagit lite tid, men nu är assisterande tränare Niklas Eriksson äntligen klar för två nya säsonger med Örebro Hockey. Det har hela tiden klart och tydligt från klubben sidan att man velat förlänga, men i och med att Eriksson fortfarande hade ett gällande avtal med Almtuna fanns det en ”tvist” där som behövde lösas först. Det verkar nu vara klart och därmed kan vi se fram emot två säsonger till med den forne Leksandspelaren i båset. Hans roll kommer att breddas något där klubben nu säger att han även kommer ha ansvar för den individuella utvecklingen för A-lagsspelarna och där kommer att ha specialiserade träningspass och dylikt med spelare för att de ska kunna ta nästa steg i sin personliga utveckling.

Det är ett område som varit lite diffust hos Örebro Hockey innan och jag är glad att man verkligen lägger ett tydligt fokus på detta nu. Det är lätt att ge instruktioner till spelare om vad de behöver bli bättre på. Att faktiskt ge dem stöttning och träning som hjälper dem att bli det är en helt annan historia. I och med Örebros unga historia och just nu lite bristande ekonomi är detta också något som blir ännu viktigare att kunna erbjuda spelare som man vill locka till sig.

– Jag har jobbat mycket med individuell utveckling tidigare och det är så jag vill jobba. Att få en närhet till spelarna och göra alla lite bättre så att vi blir ett bättre lag tillsammans är något jag brinner för. Vi har som ambition att utveckla den delen ännu mer i Örebro och det känns riktigt kul att jag får ansvara för det, avslutar Niklas Eriksson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *