Ny käftsmäll mot Rögle

Ny käftsmäll mot Rögle

Att det är ett annat lag man möter nere i Ängelholm än hemma i Behrn Arena borde Örebro ha lärt sig vid detta lag, men det såg verkligen inte ut så igår. Ännu en gång fick Rögle besökarna att se ut som att de nyligen vaknat, snörat på sig en skridsko, och tappat halva inställningen och hela intresset att vinna någonstans på vägen ner till Skåne.

Örebro gjorde en inte helt kass första period och vann skotten med 12-5, men två utvisningar gjorde att Rögle fick etablera ett duktigt tryck mot Örebro ändå och ledningen var svår att riktigt ifrågasätta. Speciellt när Eero Kilpeläinen väljer att bjuda på ett mål igen. Nu fick Kilpeläinen kliva av efter första perioden på grund av det, ett korrekt beslut, men problemet var snarare att Örebro glömde kliva på isen i andra perioden.

Det var ett fruktansvärt tafatt försvarsspel som Rögle utnyttjade mer eller mindre skoningslöst. Rögle gjorde en bra match här, inget snack om det, men när Axel Brage äntligen får chansen efter Kilpeläinens många, många missar då väljer resten av laget att bara ge upp. Framförallt spelet framför eget mål var sanslöst dåligt med puckstirrande backar som tappade bort Rögle-spelare om vartannat.

Den tredje var aningen fattigare än de andra två, men jag vet inte om  Örebro någonsin ens var nära är att göra någon form av match av detta. Försvaret hade läckt för mycket redan och det är något som de måste lägga fokus på nu. Tack och lov förlorar övriga bottenlag sina matcher, men om Örebro ska seriöst överleva denna säsong måste man börja täppa till bakåt och vinna matcher snart.

Jag tänker inte ropa efter nya tränare eller andra lösningar. Vi har det lag vi har och med Anton Hedman och snart Jeremy Williams kanske det kan bli lite förbättringar i spelet. Inte för att Hedman märktes så mycket, men han stod ändå framför mål ibland och han stångades en del utmed sargen. Han gjorde vad han skulle.

Williams ska bidra offensivt dock. Han är inte här för att stångas eller skapa ytor. Han ska skjuta. Han ska bidra med mål och lägen framåt. Nu när Sakari Manninen drar till OS öppnar sig en naturlig lucka för honom så det borde vara självklart var han ska spela.

Det ska vara en back till på väg in och sedan är det nog stopp. Vem backen är får vi se, men SHL-rutin och offensiv kapacitet ska finnas där i alla fall enligt ryktesgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *