Örebro J20 drar ifrån i toppen av tabellen

Örebro J20 drar ifrån i toppen av tabellen

Örebro J2o var först i J20 SuperElit Södra inför helgen och det skulle inte komma att ändra sig efter två svåra matcher mot HV71 och Frölunda. Jag ska absolut inte kalla det för bekväma segrar för det låg hårt jobb bakom dem, men de kändes ändå som rättvisa sådana. Örebro inledde under lördagen med att ta emot HV71 hemma i Behrn Arena.

Örebro skulle få en bra start på matchen och kunde lämna första perioden bakom sig med 2-0 efter mål av Edvin Ekström och Oliver Henriksson. Båda målen kom i spel fem mot fem, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på bristen på utvisningar. Det var en lite tillknäppt period med inte så mycket skott, men Örebro var väldigt effektiva när chanserna kom.

I den andra perioden skulle det öppna upp sig mer och Örebro skulle utöka sin ledning till 3-0 genom Daniel Lindberg. Lindberg hade också assist på Ekströms mål i den första perioden. Örebro verkar också fått lite bättre kontroll på sina utvisningar som de dragit på sig ganska många i tidigare matcher. Även om det nu blev en utvisning i andra perioden skulle de hålla undan och kunde spela av perioden efter det.

I den tredje perioden tryckte HV71 på för att försöka reducera och det skulle ge dem ett powerplay efter 6:20 och det skulle de utnyttja omgående. HV71:s kapten Erik Brännström gjorde 3-1 med bara 16 sekunder spelade i powerplay. Örebro såg sedan till att Jonathan Frykholm fick hålla tätt resten av matchen. Med dryga 2 minuter kvar tog HV71 time-out och kort efteråt plockade de även ut målvakten Alexander Johansson, men i och med att Isac Brännström tog en utvisning för slashing sex sekunder efter det blev det inget av med den forceringen.

Tre poäng till Örebro och utökad serieledning efter en stabil insats.

Tidigare idag, söndag, tog man sedan emot Frölunda som haft en tung start på säsongen, men spelat upp sig efter det. Om första perioden mot HV71 var tillknäppt när det kom till avslut var det en helt annan sak i denna match. Det skapades en hel del och målvakterna fick jobba, men det skulle dröja mot slutet av perioden innan första målet kom. Oliver Henriksson slog till med sitt andra mål denna helg assisterad av Samuel Duggan.

I den andra perioden var det sedan Örebro som skulle skapa mest och det skulle också ge ett mål till och även denna gång skulle det vara Henriksson som hittade förbi Arvid Söderblom i Frölunda-kassen. Målet kom dessutom med bara 40 sekunder kvar på perioden, vilket säkerligen gav medvind till hemmalaget inför sista perioden och sänkte motståndarna lika mycket.

Men Frölunda gav inte upp utan kom in i den tredje perioden med ambitionen att ta över matchen och jagade en reducering. Örebro hjälpte sin målvakt framgångsrikt och istället skulle det leda till att Örebro kunde göra 3-0 genom Tom Lundgren efter 55 minuter assisterad av Örebros två bästa poängmakare Daniel Lindberg och Filip Forsmark. Frölunda plockade ut sin målvakt kort efter och försökte trycka in en reducering, men det kom aldrig någon.

Målvakterna såg till att hålla siffrorna nere överlag, och där var Örebro lite vassare idag.

Jonathan Frykholm stod i båda matcherna och motade totalt 55 av 56 skott. En mycket stabil insats av Frykholm som verkligen visar vilken otrolig grupp Örebro har när det kommer till målvakter. Egna produkterna Oscar Fröberg och Daniel Marmenlind har båda A-lagskontrakt och är utlånade Arboga respektive Vita Hästen. I J20 kommer ovan nämnda Frykholm och Isak Mantler och de har båda imponerat. I J18 finns sedan Lucas Johansson och Isac Olsson som slåss om förstaspaden i det laget.

Nu är målvakten bra en av många spelare som utgör ett lag så vi ska inte glömma bort alla andra spelare på isen som gjort sitt för att Örebro ska ha ett juniorlag med i toppstriden i varje serie från U16, till J18 och J20. Det är inget annat än imponerade hur Örebro verkligen utvecklat sin juniorverksamhet och vågar satsa på den. Det har gett resultat och de är just nu inte bara ett lag i mängden i respektive serie, utan ett lag som utmanar de bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *