Örebro kickar (tyvärr) Sundblad och Liimatainen

Örebro kickar (tyvärr) Sundblad och Liimatainen

Jag som motsatt mig en förändring på ledarsidan får väl ställa mig aningen kritisk till att man väljer att göra detta drag. Jag förstår att man känner press på sig från höger, vänster, media och fans, men jag hade verkligen velat se lite is i magen hos NJ och Örebro Hockey. Nu sparkar man två av tre tränare och hoppas att man ska vara ett av de där få undantagen som ändå ser förbättringar efter ett tränarbyte.

Nu blir det ingen jätteförändring utan Niklas Eriksson blir kvar och kliver upp som huvudtränare medan Henrik Löwdahl plockas upp från J18. Vem som tar över J18 framgår inte av pressmeddelandet. Sedan kommer en person utifrån det blå och fyller på i båset: Jörgen Jönsson mannen som närmast förknippas med Färjestad och kanske i andra hand Rögle.

Jönssons meritlista som spelare är svår att ifrågasätta. Han kommer närmast från Växjö där han varit assisterande i två år. Han kan säkert plocka med sig mycket nyttigt från den organisationen och det skulle inte förvåna mig om det nästa säsong är han som står som huvudtränare i båset.

Kommentar från Niklas Johansson som tackar av Niklas Sundblad och Petri Liimatainen, och inte heller lastar dem för situationen som är:

– Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat. Därför känner vi att denna förändring är nödvändig och vår förhoppning är nu att vi ska få en positiv effekt av detta. Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har lagt ner ett enormt arbete under sin tid här, så ingen skugga ska falla över dem. Just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon gruppen, säger Sportchef Niklas Johansson.

När han uttrycker sig på detta vis vill jag bara påminnas hur jag kände när Sundblad bytte ut Stefan Stéen i matchen mot Djurgården. Så gammaldags och så otroligt meningslöst. Jag köper inte denna förändring över huvud taget när de inte kunnat presentera några verkliga förändringar i spelet. När laget skjuter strax över 2% … ja då måste man inse att puckjäkeln studsar emot.

Om de tre tränarna från pressmeddelandet:

– I Niklas Eriksson kommer vi få in ett annat typ av ledarskap som vi tror kommer passa gruppen och det läge som vi nu befinner oss i.

– Henrik Löwdahl lyfter vi upp från J18. Henrik har ett stort Örebrohjärta och en hockeykunskap som vi vill utnyttja på seniornivå. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i A-lagssammanhang.

– Jörgen Jönsson har en gedigen meritlista och kommer in med en stor erfarenhet. Han var med och vann SM-guld med Växjö förra säsongen och kommer bidra med en vinnarkultur till hela föreningen, avslutar Sportchef Niklas Johansson.

Min första fråga är då: är The Hammer fortfarande kvar i klubben? Det var ju Sundblad som tog hit honom typ, och hans effekt känns ju klart minimal såhär långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *