Örebro körde över Poprad

Örebro körde över Poprad

Även om vi visste att HK Poprad var ett sämre motstånd än Lahti Pelicans och Olecari Trinec lyckades laget att verkligen trycka dit sina slovakiska motståndare. Tidigt i första perioden gjrodre Petr Zamorsky 1-0 i powerplay. Han skulle sedan utöka ledningen till 2-0 innan perioden var slut. Den enda utvisning laget drog på sig var för många spelare på isen, vilket ändå får ses som ett fall framåt.

Andra perioden skulle målskyttet lossna ordentligt. Först skulle Dominique Heinrich näta i powerplay och sedan skulle Joel Mustonen ge sig ut på en soloräd och stänka in 4-0. Örebro skulle fortsätta producera i powerplay och innan perioden var slut skulle Michael Haga få presentera sig genom att pricka in 5-0.

Mitt i perioden genomfördes också ett målvaktsbyte där Oscar Fröberg blev avbytt av Axel Brage. Fröberg blev testad av Poprad vid ett par tillfällen, men stod pall varje gång. Brage fortsatte på samma spår och spikade igen resten av perioden. Örebro var det spelförande laget och över det hela taget såg det ut som att mycket började falla på plats, om än mot ett lite tveksamt motstånd.

Spelet mattades av i tredje och det blev inga fler mål i matchen. Lite gruff mot slutet av matchen resulterade till slut i ett matchstraff för en Poprad-spelare som var missnöjd med domarnas insats. En ful slashing i skrevet på Mustonen hann de dock med innan matchen tog slut. Lite grinigt, men vad annat är att vänta i efter tre raka storförluster?

Samtidigt som det kändes väldigt skönt att målskyttet lossnade och man kan åka hem med en seger i bagaget kändes motståndet som ganska svagt. Man tog dock inte så många utvisningar som tidigare. Det är med andra lite svårt att vara jätteglad, men jag är försiktigt optimistisk inför framtiden.

Örebro slutar därmed trea i Tatra Cup. Härnäst väntar en ”hemmamatch” i Kumla mot Leksand på torsdag. Ett Leksand som blev rejält tilltygat av Brynäs tidigare idag. Matchen slutade hela 5-0, men den var spelmässigt jämnare än resultatet säger.

Zamorsky drog ifrån i poängligan efter denna match och ligger nu på sju poäng på fyra matcher. Hela poängligan hittar ni längst upp i menyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *