Örebro malde ner blekt Linköping

Örebro malde ner blekt Linköping

Det är en styrka att kunna vinna matcher även när man inte spelar helt lysande. För även om Örebro utan tvekan var kraftigt spelförande under de två första perioderna spelade man inte sin bästa hockey.

Linköping backade ner så djupt man bara kunde och lät Örebro storma på och hoppades sedan vinna puck och vända. Det gick inget vidare. De slog icing på icing på icing istället. När de väl kom in i zon fick de till snurr ibland och då blev det faktiskt lite farligt.

De lyckades till och med göra mål på sin första farlighet efter att Lukas Bengtsson smugit upp bakom ryggen på Anton Hedman och kunde stöta in 0-1 i typ öppen kasse.

Örebro hängde inte med huvudet för det utan malde på. Det tog dock till mitten av perioden innan Christopher Mastomäki kunde skicka in 1-1 med ett högt lurigt skott. Det lönar sig att skjuta mycket från slottet. Tyvärr skulle Linköping lyckas få nytt snurr en stund senare och efter lite studsar kunde de skicka in 1-2.

Jhonas Enroth som gjorde debut för kvällen hade inte mycket att under första perioden utöver de två målen, men de kan han inte lastas för. han avslutade ändå kvällen med +92%

Under andra perioden hade han om möjligt ännu mindre att göra, men det fanns fortfarande några farligheter som Linköping fick till när de väl fick lite snurr. Det var inte ett försvarsspel man är van att se från Örebro på senare tid. Dock tillräckligt bra för att hålla tätt.

Mastomäki skulle sedan storma fram mellan två backar och lyckades få till någon form av avslut hårt uppvaktad. Ett avslut som gav en retur som Jordan Boucher kunde lyfta in. Fjärdelinan bara levererar.

I andra perioden skulle sedan Nick Ebert bomba in 3-2 på vanligt manér och efter det var det Örebro som låg på. I tredje spelade man sedan av matchen.

Jere Sallinen lyfte in 4-2 i tom kasse med några minuter kvar och poängen var säkrade. Linköping försökte igen att ta ut målvakten, men man lyckades inte göra mycket med den extra mannen.

Örebro stod för en överlag godkänd insats, men försvarsspelet i egen zon var stundvis ovanligt virrigt. Linköping var dock väldigt bleka och att de skulle ta några poäng idag var nog ganska långt bort ändå.

Om ni tänkt gå på hockey i helgen så hoppas jag ni redan köpt biljett för de är nog redan slut. Det blir fest på lördag när Brynäs kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: