Örebro maxar kontraktet med Leo Carlsson

Örebro maxar kontraktet med Leo Carlsson

Det är svårt att beskriva Leo Carlsson entré in i SHL som något annat än succé. I senaste matchen bröt han ett uppspel i offensiv zon och frispelade Emil Larsson som gav Örebro ledningen med 2-1. Han spelar med ett stort lugn och överlag får han det att se ut som att steget från J20, eller J18 där han egentligen borde vara, till SHL är egentligen inte alls speciellt stort.

Han 16 år fyllda och en sådan där udda fågel som är född riktigt sent på året, men ändå en av de bästa i sin årskull. Han lämnade Färjestad för Örebro när det blev dags för Hockeygymnasiet, och det var garanterat rätt sak att göra där och då.

Leo Carlsson har en exceptionellt hög hockey-IQ. När journalister frågat Niklas Eriksson om vad som gör honom så bra har han bara svarat ”Han är bra på att spela hockey.” Det kan låta väldigt märkligt att inte prata om någon enskild egenskap som: bra skott, bra fart, bra arbetsförmåga, etc.

Men i Leo Carlssons fall är det så troligt träffande att bara beskriva honom på det viset. Han är verkligen bra på att spela hockey. Han förstår precis vad som händer där ute och han överlistar spelare som spenderat många säsonger i SHL genom att bara läsa spelet bättre än vad de gör.

Han kommer nu att bli Örebro trogen fram till 2025. Det är så långt man kan skriva ett juniorkontrakt med honom (om jag räknat rätt, jag har fortfarande lite flunsaslängar) och det enda tråkiga med kontraktet är att han kommer bli draftad högt och troligen försvinna över till Nordamerika innan kontraktet ens är nära att löpa ut.

Gör han det är det bara att önska honom lycka till. Han är en talang utöver det vanliga och jag kan verkligen inte se något annat än att han kommer att lyckas där borta med när tiden kommer för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *