Örebro siktar högt, ska utmana om guldet

Örebro siktar högt, ska utmana om guldet

I en intervju med NA har Pontus Gustafsson gjorde klart att klubben står fast vid att klubben ska ha ett lag som utmanar om Le Mats-bucklan. Detta berättade man redan under årsmötet efter förra säsongen. Det var med viss besvikelse man kunde konstatera att man inte gått framåt under säsongen 2015/16 utan snarare tappat lite. Det var helt enkelt för många storförluster. Fortfarande var man långt ifrån degradering och kunde ändå säga med säker hand att man etablerat sig i SHL.

De tre första åren hade styrelsen satt som mål att man skulle etablera sig i serien och det anser man nu är avklarat. Då kommer nästa period som löper över tre år och där säger man att man ska ha ett lag som kan utmana om guldet. Jag kan tycka att det är på sätt och vis en bra målsättning att ha, men också ett stort steg att ta. Från att vara etablerad i serien till att vara ett topplag är inget man åstadkommer över en natt.

Att klubben ska utmana om de sex första platserna tycker jag känns givet. Utöver tre-fyra lag som slåss om den absoluta toppen är det en väldigt öppen serie där Örebro borde vara ett av lagen som slåss om en direktplats. Om de kommer att lyckas vågar jag inte gissa. Jag tror dock att de kommer att vara med i striden. Allt annat än slutspel, allra sämst play-in, vore ett fiasko med den målsättning som är satt och den satsning man försöker göra.

Man hade knappast kunna locka till sig både Joakim Andersson och Tom Wandell om man haft lägre ställda mål på denna och kommande säsonger. Det är bra att klubben siktar högt och försöker värva för det. Det finns en stabil ekonomi, bra organisation och inte minst en väldigt entusiastisk publik förtjänar en ordentlig satsning. Nu hoppas jag bara att man lyckas omvandla ord till handling.

Jag tror det finns en chans att Örebro tar en plats i topp-6, men jag tror också att det kan sluta någonstans 8-10 om de inte får ihop spelet ordentligt. En bra krönika på ämnet av Jonas Brännmyr finns här. Jag är lite mer pessimistisk, men förstår hans resonemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *