Örebro tar säsongens kanske viktgaste seger mot Malmö

Örebro tar säsongens kanske viktgaste seger mot Malmö

Inte nog med att Örebro faktiskt vann ikväll, de spelade riktigt bra i den första perioden. Eller ja, mycket, mycket bättre än de gjort tidigare. De hade pratat mycket om hur de inte lyckats etablera tryck i motståndarnas zon och det gjorde de mycket bättre nu. Problemet med att de fastnar längs med sargen finns fortfarande kvar, men i och med att de arbetar sig fast i zon blev det ändå en del farligheter till slut.

Nu slutade första perioden ändå 0-0 och kraftig övervikt i skotten för Örebro. Mest av allt eftersom Malmö endast hade ett skott på mål.

Tyvärr skulle inte Örebro lyckas hålla uppe spelet i andra perioden utan istället drog man sig en radda med mindre smarta utvisningar och när Malmö fick chansen att spela fem mot tre kom så ledningsmålet. Örebro försökte resa sig, men Malmö försvarade sig helt OK. Reduceringen kom dock precis när perioden var på väg att rinna ut. Alexander Hellström lyfte ut en puck mot Libor Hudacek på offensiv blå som lyckades få grepp om den mer eller mindre och spelade fram Greg Squires som äntligen lyckades överlista Oscar Ahlsenfelt.

Örebro hade en rad riktigt farliga målchanser, men på något vänster lyckades Ahlsenfelt vara i vägen varenda gång. Han är sannerligen i en fenomenal form den mannen. Hudacek hade ett par lägen som han säkerligen kommer gräma sig över att han inte lyckades göra mål på. Storebror Hudacek gjorde en stabil insats, men var ganska sysslolös under perioder.

Den tredje perioden var något jämnare än den första och lite mer försiktig från Örebros sida. Malmö hade samtidigt en del riktiga farligheter, men missade de chanser som dök upp. Med dryga minuten kvar var nog de flesta i publiken inställda på att detta kommer gå till förlängning och en poäng är ändå en väldigt viktig sådan i bottenstriden, men då klev Martin Johansson fram och soloåkte över hela isen och skickade in 2-1 till Örebro.

Lucas Lessio då? Syntes inte jättemycket, men spelade också i en brunkarkedja. Tyvärr utmärkte han sig mer negativt än positivt under kvällen med att ramla lite för lätt, drälla med pucken i powerplay och dessutom ta en dum utvisning. Han har en bit kvar till en bra SHL-nivå, men han har definitivt verktygen för att ta sig dit.

Jag tror många Örebroare sover gott ikväll. Det var tre poäng av stor betydelse som laget verkligen spelade till sig. Det var ingen stöld, det var ingen rånarluva på, det var bara hyfsat bra hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *