Örebro värvar Christopher Mastomäki

Örebro värvar Christopher Mastomäki

Under eftermiddagen anordna Örebro Hockey en ”after work” för fans där man fick chansen att träffa och ställa frågor till sportchef Niklas Johansson och huvudtränare Niklas Sundblad. Det hade på förhand annonserats att en ny spelare skulle presenteras och det surrades om att den kanske mystiske målvakten som är överens med klubben, men inte kommer loss av någon anledning skulle vara spelaren i fråga, men det var det inte.

Istället inledde klubben med att berätta att man kommit överens med Christopher Mastomäki. Det var kanske inte det stora namn som en del förväntade sig, men än en gång blev jag själv tagen av att Johansson lyckats värva ett väldigt intressant namn. Det är inget stort namn, men det är en väldigt ung spelare med stor fysik som trots sin ringa ålder samlat på sig ganska mycket SHL-rutin: 90 matcher vid 20 års ålder.

En kedja med Mastomäki, Glenn Gustafsson och en tredje ung, hårdför part skulle kunna bli en riktigt underbar kedja för publiken och riktigt, riktigt jobbig för motståndarna.

Det är inte en spetsspelare för förstalinan, men det är en spelare som klubben kan komma att få nytta av i många år framåt och som troligen bara kommer bli bättre och bättre. En spelare som jag spontant vill jämför med är Nicklas Lasu. Mastomäki är inte där idag, men han är inte helt olik och kan säkert bli lika nyttig för klubben med tiden … om allt går som de tänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *