Platt Örebro föll mot taggat Karlskrona

Platt Örebro föll mot taggat Karlskrona

I en match där tränarna säkerligen hade hoppats få se att många av pusselbitarna fallit på plats blev det istället en ryckig historia med växlande tempo och en matchbild som passade Karlskrona alldeles utmärkt och Örebro desto sämre. Efter en svajig inledning där Karlskrona också kunde ta ledningen tog sedan Örebro över det mesta av spelet och även om det fanns en del farligare chanser var det inget som de kunde ta till vara på.

Forne Örebro-målvakten Johannes Jönsson gjorde det mesta rätt ikväll och det skulle räcka långt. Karlskrona må satsa hårt på sina snabba kontringar och numera stora, tunga backar som ska trycka ut motståndarna i hörnen, men Örebro kändes inte samspelt ikväll utan hade det svårt mot Karlskrona taggiga försvarsspel.

Det blev mycket dumpa puck inledningsvis och även om det var någorlunda framgångsrikt under perioder var det sällan det faktiskt ledde till några vassare chanser. Karlskrona lyckades ganska bra med att hålla Örebro-spelarna efter sargerna och de riktigt farliga chanserna matchen igenom går nog att räkna på en hand för Örebros del.

Matchen slutade till slut 2-0 till Karlskrona. De hade några fler chanser utöver målen, men det var långt mellan dem och ska de vinna matcher under säsongen så gäller det verkligen att de tar tillvara de chanser de lyckas skapa för det kommer bli jobbigt att jaga i egen zon och spela på kontring hela säsongen. Å andra sidan, om det nu är något lag som skulle kunna klara av det så det väl dem antar jag.

Det här är ingen match som någon kommer att komma ihåg en bit framåt i tiden. Karlskrona är säkert nöjda med mycket av vad de fick se idag. Örebro klarade inte av att föra spelet idag. Det blev ganska platt allt som allt. Nu är det bara att tagga inför premiären på lördag. Då smäller det när #KontrolleraKarlstad2.0 inleds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *