Rodrigo Abols nästa spelare till truppen

Rodrigo Abols nästa spelare till truppen

Filip Ahl blev klar igår. En ung, stark och arbetsvillig spelare. Idag släppte Örebro Hockey nyheten att Rodrigo Abols är klar för två år i klubben. Abols kommer närmast från Acadie-Bathurst Titan i QMJHL. Den kanadensiska juniorligan är av hyfsad kvalitet och där snittade Abols närapå en poäng per match. På 52 matcher blev 18 mål och 32 assist. Han beskrivs som en talangfull spelare som jobbar hårt över hela isen med hög hockey-IQ både med och utan puck. Även han är stor är han kanske inte känd för sitt fysiska spel, men han nyttjar ändå sin storlek på ett bra sätt i kamperna runt sarg och ute på isen. Han ska vara bra på att hålla i pucken och skydda den för att sedan kunna servera sina medspelare bra passar.

Han är en av de mest lovande hockeyspelare som Lettland producerat och han har grunderna för att kunna bli en riktigt bra hockeyspelare. Om Örebro Hockey spelar korten rätt kan han bli en riktig tillgång för klubben under kommande säsonger.

Han draftades av Vancouver Canucks  i den sjunde rundan 2016, men väljer nu att åka tillbaka till Europa för att få en bättre utbildning och chans att verkligen slå sig in i världens bästa liga, NHL.

I slutet av artikeln ger Niklas Johansson även en ledtråd om att det kommer att komma backar, inte för att jag tvivlade på det, men det känns ändå bra att höra det från klubben självt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *