Sakari Manninen klar för Örebro

Sakari Manninen klar för Örebro

Niklas Johansson vet hur man håller supportrarna på halster. Först kom Jonathan Andersson, en mycket intressant back från AIK, och sedan fick vi vänta bra länge innan nästa spelare presenterades. Nu är han i alla fall släppt ut i det fria och det är ingen mindre än Sakari Manninen från finska HPK.

Det är en smart spelare som trots sin storlek lyckats väldigt bra i den finska ligan. Inte helt olik Greg Squires skulle man kunna säga. Inte bara till storleken utan även till spelet även om Manninen är lite mer europeisk i sin stil än Squires som var lite mer fysisk och rakt på mål.

Notis: NJ verkar sagt det rakt motsatta till NA. Jag håller inte riktigt med om att Manninen skulle spela mer Nordamerikanskt än vad Squires gör, men nog är han mer rakt på mål än de flesta svenska spelare är. 

Jag skulle nog säga att detta är tänkt som lite av en spetsvärvning med tanke på de offensiva kvaliteter han ändå verkar besitta och det skulle förvåna mig om han inte tar en plats i de två första kedjorna där Wandell och Andersson ska centra.

Han är en duktig poängproducent i finska Liiga, men det är inga garantier för att han också är det här. Jag håller nog SHL som den klart bättre av de två. Jag litar dock på att han är ordentligt scoutad och att det finns en grundpotential redan som de tänker ta till nästa nivå.

En intressant spelare helt klart. Bra ålder. Nu ska vi bara vänta fyra månader innan vi får se honom hantera pucken för att se om Johansson var rätt ute med honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *