Säsongens skönaste seger

Säsongens skönaste seger

Det började väl inte lysande med ett plötsligt mål i baken av ingen mindre än Jörgen Sundqvist. Örebro reste sig dock, spelade upp sig och jämnade ut det något. Örebro kändes dock aningen uddlöst och det var fortfarande bitvis virrigt i egen zon.

Brynäs mäktade inte med fler mål i första och i inledningen av andra tog Örebro kommando. Tyvärr tappade man kanske kollen bakåt när man fick till flytet framåt för målen ramlade in i rask takt åt båda håll. Till slut stannade det av vid 3-2 till Örebro och det stod sig perioden ut.

Örebro hade många powerplay-möjligheter under matchens gång och lyckades ändå få till ett ganska bra spel där, men blev inga mål ikväll i den spelformen. Spelet överlag kändes dock milsvida bättre än det man sett i många tidigare matcher. Pucken rörde på sig och det skapades bra med chanser. Williams bidrog verkligen positivt här.

I den tredje skulle sedan Örebro dra på sig en utvisning och Brynäs var obarmhärtliga och kvitterade omgående. Örebro gav sig dock inte. Anton Hedman som hade en bra kväll serverade en framstormande Tylor Spink som fintade ner Rautio och lyfte in sitt andra mål för kvällen för att ge Örebro ledningen igen.

Örebro höll sedan spelet uppe bra under avslutningen, men när det var dryga två och en halv minut kvar tog Örebro en ny utvisning, men redde ut den. Lagom som den gick ut blev det ännu en utvisning, men med stort hjärta och mycket hårt jobb redde Örebro ut även den och kunde ta inkassera tre extremt välbehövliga poäng.

Örebro är åter över strecket och är det med en väldigt skönt seger i ryggen. Örebro gör en överlag bra insats där man framförallt jobbar hårt och desto längre matchen led desto bättre kändes det defensiva jobbet. Det verkar som att en del självförtroende återfann sig där. Sedan hade Backström en väldigt tung match och han kan nog behöva en kram och några uppmuntrande ord. Vi vet ju att han kan så mycket bättre än såhär.

Brage gjorde för övrigt en bra insats i målet och räddade det man förväntade sig och i slutet av matchen lite mer än så. Skön seger för honom och för laget i sin helhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *