Sur förlust mot Frölunda

Sur förlust mot Frölunda

Örebro kom till spel med nästan oväntat många backar denna match och den som kanske gladde många mest var att kapten Viktor Ekbom var tillbaka i spel. Han hade dock ingen rolig kväll. Det första målet spelade han i stort sett fram till. Det andra styrde han in i eget mål och det tredje var han också inne på. Inte den bästa av kvällar tyvärr.

Daine Todd hade en jobbig match igen. Jag vet att Örebro fick honom till ett praktiskt taget stöldpris, men han är inte alls med i matchen just nu. Satt utvisad vid första målet i baken. Viktor Amnér gjorde väl inte bort sig helt, men jag blir lite konfunderad av han gör vid Frölundas 3-2. Han fick en assist på Weinstocks första mål också. Hade ett par fina uppspel utöver det. Något man absolut ska värva? Njae…

Lukas Pilö fortsatte att visa framfötterna. Hoppas han blir kvar i A-laget framöver. Han har varit bättre än Aronsson, och ett par andra just nu, och förtjänar fler chanser.

Weinstock var väl annars kvällens man. Två mål och bud på fler hade han. Sedan satt han utvisad när Frölunda gjorde det avgörande 3-2. Kanske inte så han ville avsluta den här matchen, men han var verkligen taggad idag och jag vet inte om det är Wiklanders återvändo som gjort det, men de sista två matcherna har han varit mer taggad än vanligt. Tyvärr tror jag inte det är rimligt att behålla Wiklander i laget när Glenn återvänder och Libor är tillbaka från avstängning. Han är inte tillräckligt bra för SHL.

Eero Kilpeläinen gör en bra matchen och om vi hade backar som kunde rensa undan ordentligt framför eget mål så hade han kunnat hålla nollan en sådan här match.

Tom Wandell utgick inför den tredje perioden och vi är nog många som sitter med andan i halsen och undrar hur allvarligt det är. Han var bra idag och han kommer att behövas under resten av seriespelet om Örebro ska kunna vinna matcher. Örebro tappade matchen i den tredje perioden och att han inte var med betydde självklart mycket.

Ny match på lördag borta mot Brynäs. En historiskt omöjlig match för Örebro, men det vore väl själva fan om det skulle studsa emot ännu en match. Örebro behöver få detaljerna att falla på plats nu. Det är för vekt framför mål framförallt just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *