Tobias Thermell tar plats i båset

Tobias Thermell tar plats i båset

Historiken mellan Örebro och Bofors är rik på minnen, men det närmar sig ett decennium sedan man faktiskt kunde se lagen spela mot varandra i seriespel. Jag säger inte att allt är glömt och förlåtet, det är det inte, men man måste ändå komma till sans med att lagen spelar i olika serier och har utvecklats åt olika håll sedan dess.

Laget från Karlskoga har lyckats förbli ett topplag i Hockeyallsvenskan, men aldrig lyckats ta sig hela vägen. Örebro å sin sida kämpar med att etablera sig i toppen av SHL efter att ha haft en svängig resa sedan man gick upp.

Att Örebro då värvar in en mer eller mindre legendarisk spelare från grannkommunen för att ta plats i båset känns med andra ord inte speciellt kontroversiellt. Speciellt inte med tanke på hur han gjort sig känd som en riktig människokännare som ser individen bakom visiret och både vill och jobbar för att alla ska må bra och prestera sitt bästa.

Som jag ser det är Thermell en snudd på perfekt vapendragare till Niklas Eriksson och inte för att man ska spinna alltför mycket på denna värvning, men skulle Niklas Eriksson vilja söka sig vidare efter denna säsong skulle jag inte protestera om Thermell blir den som får ta hans plats. Nu är vi inte där, men tanken är inte alls främmande baserat på de mycket fina vitsord som kommer från spelare som verkat under hans ledarskap.

Hatten av till Niklas Johansson Stefan Bengtzén (fel av mig) som lyckades sno honom från HV71 som ville ha kvar honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *