Tornberg, Ivarsson får sparken

Tornberg, Ivarsson får sparken

I vad som bara kan beskrivas som ett hastigt och lustigt drag har Örebro Hockey valt att sparka Johan Tornberg och Lars Ivarsson. Laget har gått kräftgång och efter två hyfsade insatser mot Skellefteå och Växjö klappade man ihop fullständigt mot Malmö, igen. Laget har tagit två poäng på sju matcher och om de hade kunnat rasa i tabellen hade de gjort det. Istället har de bara tappat någon enstaka placering, men gått från att ha häng på play-in-lagen till att slåss för att undvika kval nedåt.

Istället har klubben valt att plocka in Niklas Sundblad och Petri Liimatainen från Kölner Haie i tyska ligan. Båda har anmärkningsvärda framgångar som spelare och som tränare tog de ett ganska mediokert ERC Ingolstadt till tyskt guld 2013/14. Deras första insats som tränare bli dubbelmötet mot Frölunda nu på fredag-lördag. Svårast tänkbara start, vilket i och för sig kan vara tacksamt för ingen förväntar sig några stordåd från laget i dessa matcher.

Sparka tränare har historiskt sett haft liten till ingen effekt. Oftast ingen alls och lika ofta som det går bättre för laget går det också sämre än innan tränarbytet. Nu har Örebro ett material som borde kunna prestera mycket mer konsekvent än vad de visat hittills. Låt oss hoppas att de nya tränarna klarar av att dra ut det ur spelarna. De gamla lyckades inte, men i en klubb som inte verkar ha någon större ordning på grejerna tänker jag vänta och se innan jag vågar mig på någon vidare gissning.

Innan säsongen trodde jag Örebro skulle greja en play-in-plats. Just nu vet jag inte vad jag ska tro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *