Torsk igen mot Luleå

Torsk igen mot Luleå

Jag funderade ett tag på hur man skulle sammanfatta den här matchen, men faktum är att den är inte så mycket annorlunda än andra förluster som Örebro dragit på sig.

Det är ett svagt ingripande i egen zon från en back och en missad markering på en motståndare i slottet och sedan ett långskott som våra målvakter uppenbarligen har enormt svårt för. På det sedan en makalöst ineffektiv offensiv.

Forwarsdssidan är fruktansvärt uddlös och har svårt att verkligen få till det. Vi är tillbaka i sitsen med att backarna ska göra målen och det fungerar verkligen inte. Det är inte så att Örebro spelar dåligt utan hedersamma förluster har man haft många, men en förlust vid full tid ger lika dåligt med poäng oavsett hur den sker.

Örebro är värst i serien när det gäller skottfördelningen mellan forwards och backar och det är inte hälsosamt. Laget är snedfördelat och det har kostat matcher och poäng. Det grundar sig så klart i att det fanns inte pengar till mer än det här laget som vi nu har.

Luleå gör en defensivt helt OK insats idag. Tillräckligt bra för att Örebro inte ska kunna göra några mål i spelet fem mot fem. Att Örebro håller dem till 14 skott hjälper inte mycket när två av dem går in. Ingen rolig räddningsprocent på Stefan Stéen dessa två matcher.

De farliga lägen som kom gick in. Jag kan inte påstå att han tog chansen att visa att han är värd förstaspaden. Nu är frågan hur man löser målvaktsfrågan för resten av tiden som Kilpeläinen rehabiliterar. Det är dryga sex veckor kvar och Almtuna kommer att ta tillbaka sin målvakt nu.

Det kommer troligen hända lite i veckan. Fler spelare förhandlar om kontrakt och en målvakt behöver komma hit på ett eller annat sätt. Vem det blir får vi vänta och se, men det har surrats om Miroslav Soboda. En klart intressant målvakt, men otestad i SHL.

Nästa match är på torsdag mot Linköping. Jag tänker fortsätta hoppas att det kan gå bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *