Truppdatering, Manninen, Nilsson

Truppdatering, Manninen, Nilsson

Även om det inte anslutit någon till truppen på ett tag så diskuteras det ändå en del kring den. Sakari Manninen har varit det stora namnet som nog de flesta av oss trodde var i stort sett klar, men utan en kråka på ett kontrakt så är det aldrig helt säkert. Manninen haft haft en fantastisk säsong och att han nu försöker förhandla till sig ett NHL-kontrakt är svårt att ifrågasätta.

Det är en dröm för alla spelare och han är i sitt livs form. Om han fortfarande är bra nog eller kan få ett kontrakt som är bra nog för honom, får vi väl vänta och se. Ett tvåvägskontrakt är nog vad de flesta klubbar är beredda att erbjuda, av de som är intresserade, men jag är mycket skeptisk till att Manninen är intresserad av det. AHL lockar knappast.

Samtidigt har klubbar i Schweiz vaknat till liv och visat sig vara beredda att lasta upp duktigt med pengar för att skriva kontrakt med finländaren. Kort och gott kan vi nog sortera in Manninen i kategorin ”inte speciellt trolig” numera. Pengamässigt kan inte Örebro konkurrera där. Det skulle vara sociala faktorer, men även det känns långsökt. Det är kortare restid och hyfsat med finländare redan nere i Schweiz.

Tom Nilsson är en egen historia och det vi kan konstatera är att Örebro verkar gjort bort sig. Ett kontrakt är påskrivet, men klubben vill sedan utnyttja en klausul som SHL tagit fram om möjlighet att bryta kontraktet inom en vecka om något kommit upp gällande fysiken, vilket det verkar gjort. Problemet är att denna klausul verkar inte varit förankrad hos spelarfacket och den känns högst tveksam överlag.

Nilsson har inte varit välkommen att träna med resten av laget och sannolikheten att han kommer göra det är nog mer eller mindre obefintlig. Nilsson har troligen en lön runt 120 -130 000kr. Att köpa ut honom från kontraktet borde därför inte bli superdyrt, men samtidigt är det helt bortkastade pengar.

Örebro har ju tyvärr en historik av att värva spelare som sedan visade sig vara betydligt sämre tränade än de uppgett, eller skadade helt enkelt. I något fall har man ju även kört över läkarnas bedömning för prestigen i namnet på ryggen. En ny rutin vore nog på sin plats.

I övrigt är Tim Heed fortsatt det namn som cirkulerar, men även där är Schweiz med i bilden och en rad andra SHL-klubbar.

Det saknas någon back, men det ä ju framförallt den offensiva produktionen som haltar betänkligt, men jag har inte riktigt tänkt måla fan på väggen än. Det bästa hade så klart varit om laget hade varit satt redan, men det är ett speciellt år med KHL som stängd liga inte minst.

Med det sagt har klubben många krokar ute. En del förslag har man fått nobben på och andra vill avvakta. NHL:s deadline 15/7 kommer att öppna upp marknaden, men det är inte bara Örebro som letar spelare fortfarande. Klubben är i en sämre sits än många andra föreningar på pappret, men Niklas Johansson är väl inte direkt den som stressar upp sig över sånt.

Jag förstår frustrationen och kritiken som riktas mot klubben. Jag kan ju passa på att kila in min kritik om försvenskningen och fråga om det inte varit en faktor här också som gjort arbetet svårare än förutsett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *