Usel insats gav noll poäng mot Linköping

Usel insats gav noll poäng mot Linköping

Drömmen om fyra raka segrar mot Linköping dog snabbt. Örebro lyckades hitta en ny lägstanivå och det faktum att det bara stod 1-0 efter första perioden kan vi tacka Axel Brage för. Eero Kilpeläinen var sjuk och Brage fick hoppa in, och gjorde det storartat. Han höll ihop fram till slutet av matchen där Linköping lyckades göra 2-0 och sedan 3-0 i öppen kasse. Man kan inte direkt lasta honom för något av målen.

Bara synd att resten av laget glömt bort att det var dags för match. Örebro uppträdde stundvis väldigt ovärdigt och jag blev rent ut sagt förbannad över vissa saker. När Alexander Hellström hoppar ut ur båset, beordrad eller inte, och slänger sig över Emil Sylvegård som en stund innan helt korrekt tacklat Jonathan Andersson fattar inte han då att vi blir helt plötsligt två backar kort?

När Bartley sedan går för långt vid mer än ett tillfälle undrar man ju vad han tänker med. Vi är redan flera backar kort och då ska han ge sig på och smälla på onödigt. Totalt huvudlöst. Om det här är del av den Örebro-modell som Niklas Johansson ska ha tagit fram får han gärna ta fram en ny sådan. Om det inte är det kanske han ska ta ett snack med tränare och spelare. Ska man uppträda på detta vis när man representerar Örebro Hockey?

Att powerplay är fortsatt sämre än sämst är bara för sorgligt. Jag inser mycket väl att det inte går att värva, men det har ju fungerat bättre. Nu har de ändrat på det igen och det fungerar inte igen.

När man vet att laget kan prestera så mycket bättre än såhär… Tråkigt. Örebro är inget topplag, men nog kan de stå upp bättre och med mer värdighet än vad de gjorde idag.

Det finns så mycket mer man kan skriva om den här matchen, men jag behöver lugna ner mig nu. Örebro har en del att fundera på inför torsdagen. Det här var inte alls bra och Malmö är inget dåligt lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *