Christer Olsson lämnar för Schweiz

Christer Olsson lämnar för Schweiz

Christer Olsson har varit en mycket viktig tredjedel av Örebros tränaruppställning tillsammans med Jörgen Jönsson och Niklas Eriksson. Han har varit jätteviktig för backarna och bidragit starkt till att egentligen samtliga backar kunnat utvecklas och bli ännu bättre. Han och Niklas Eriksson har dessutom en lång vänskap att luta sig mot, vilket kan underlätta och höja taket i rummet när man ska diskutera saker.

Örebro har försökt få hans signatur på ett nytt kontrakt ett tag nu, men det verkar inte som att det kommer att lyckas. Expressen rapporterar att han bestämt sig för NLA och SC Bern . Där blir han troligen assisterande tränare till Johan Lundskog som sägs ta över huvudtränarrollen från österrikaren Mario Kogler.

Samtidigt som det givetvis är jätteroligt att Olsson får den här chansen och att schweiziska ligorna börjar uppskatta även svenska tränare mer och mer, är det givetvis jättetråkigt att han lämnar. Olsson var uppskattad och lämnar ett stort hål efter sig.

Det blir för Örebro att aktivera plan B och hitta en ersättare till Olsson. Det ska bli mycket intressant att se vem det blir. Det behöver vara någon som brinner för att utveckla backarna och det defensiva spelet. Det senare är väl något som inte fungerat helt klockrent denna säsong i all ärlighet, men fortfarande milsvida bättre än vad det var för ett par säsonger sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *