Gustaf Franzén lämnar USA för Sverige

Gustaf Franzén lämnar USA för Sverige

Gustaf Franzén ska vara ännu ett namn som ska vara klart för Örebro Hockey nästa säsong. Han har spenderat de två senaste åren i Kitchener Rangers i juniorligan OHL och tagit stora kliv i sin utveckling under tiden där. Han är en pålitlig och hårt arbetande center som är duktig på att teka, men han har även en offensiv uppsida som kommit fram mer under den senaste säsongen.

Även om hans avtackning från klubben inte var lika tydlig om vart han skulle härnäst som för Dominique Heinrich verkar det ändå klart och tydligt att han lämnar klubben och att Sverige troligen är nästa adress. Jag har inte hört några rykten om att någon annan klubb skulle dra i honom, även om jag kan tänka mig att HV71 skulle vara intressant då han spenderade tid som junior där.

Innan HV71 spelade han med Vita Hästens juniorer och om han är en av de spelare som kommer lånas ut till samarbetspartnern i Hockeyallsvenskan får vi vänta och se. Steget från OHL till SHL kan tänkas aningen brant normalt sett, men Franzén ses högst troligen som en man för framtiden och den kommande säsongen är förhoppningsvis den första av många i rödvitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *