Klubbar visar intresse för Mustonen

Klubbar visar intresse för Mustonen

Det har surrats en del om hur det kan komma sig att en spelare som Joel Mustonen är utan kontrakt. Det faktum att Örebro valde att släppa honom när han troligen är en relativt billig lösning, något som känns av vikt för Örebro, som kan prestera på SHL nivå och bidra med en del mål har förbryllat många.

Nu finns det säkert ingen större oro för att han ska förbli klubblös. Han har själv sagt att han vill vara kvar i Sverige och i SHL, och det kan jag tycka är rimligt att han ska satsa på. Däremot är jag ganska oförstående för att han ska nöja sig med en roll i en fjärdelina med minimalt med speltid. Han är bättre än så och bör framförallt sikta högre än så.

En liten fågel har viskat att Skellefteå har fortsatt hållit kontakten med honom, men om det är så pass seriöst att han skulle hamna i klubben låter jag vara osagt. Det är ändå hans hemvist, men de har också sagt att deras trupp är mer eller mindre spikad. En annan klubb som sägs ha visat intresse för honom är Karlskrona. Det känns som att det skulle passa bra på det sätt att han skulle kunna få en del istid där, men det återstår väl att se om de har pengar kvar att värva spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *