Örebro heta på Carl Klingberg

Örebro heta på Carl Klingberg

Örebro jagar ersättare för Mathias Bromé som valde Davos i NLA före Örebro och har nu gjort det klart och tydligt att man vill ha Carl Klingberg. Enligt Sportbladets uppgifter har man lastat upp ett erbjudande på över 300kr i månaden, vilket skulle göra honom till en av SHL:s bäst betalda spelare.

Lönen kan jag varken bekräfta eller dementera, men intresset ska vara genuint i alla fall. I och med att han spenderat de senaste 10 åren utomlands genom att först försöka slå sig in i NHL, men inte lyckats helt och sedan spelat i KHL och sist Zug i NLA, där han också blev Schweizisk mästare, kan Örebro erbjuda ett expertkontrakt och därmed ta i lite extra ifråga om lön.

Klingberg fick avbryta årets VM-turnering med en skadad fot, men det ska förhoppningsvis inte vara jätteallvarligt. Som spelare känns han som en ganska bra ersättare för Bromé. Poängmässigt borde han kunna komma nära honom och han bidrar med mer än bara poäng, vilket även Bromé gjorde. Han har kanske inte Bromés finess, men skulle han producera uppemot 40 poäng finns det ingen anledning att gnälla över hur han gör dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *