Karjala Cup, Tre Kronor till Behrn Arena 8/11

Karjala Cup, Tre Kronor till Behrn Arena 8/11

Det var inte lite så länge sedan Sverige och Finland drabbade samman i en träningslandskamp i Behrn Arena. Örebro Hockey var till och med representerade i Tre Kronor genom Martin Johansson, men det var desto längre sedan det spelades en tävlingslandskamp på herrsidan. Damhockeyn har haft en del landskamper i Behrn Arena genom åren, men det är ju inget som det skrivs så mycket om.

Det Karjala Cup blir det till och med som kommer hit och där spelar Sverige öppningsmatchen mot Tjeckien här i Behrn Arena den åttonde november. Matchstart kommer vara redan 18.00 och biljetter kommer att släppas 26/9 10.00. Dessa köps genom Örebro Hockey.

Vi är mycket glada att kunna arrangera landskampen tillsammans i Örebro och tillsammans med Örebro Hockey, då de är duktiga på att arrangera och det brukar vara mycket publik och bra inramning kring matcherna. Att det dessutom är en viktig landskamp i OS-förberedelserna för både oss och Tjeckien innebär att det blir en ishockeymatch av högsta kvalité, säger Olof Östblom Tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet.

Örebro som fått mycket beröm för sina arrangemang och fina arbete runtomkring matcherna blev faktiskt kontaktade av SIF för att anordna den här matchen. Det om något borde vara ett fint betyg för klubben. Personligen blev jag lite besviken över hur ispremiären hanterades i år och blev lite orolig för hur det kan komma att se ut under säsongen, men jag hoppas att de kommer fortsätta på i stort sett samma sätt som tidigare år med mycket försnack och saker som händer runt omkring. Givetvis så hockeyfokuserat som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *