Örebro besegrar Gästrikland och tar hem femteplatsen i TV-pucken

Örebro besegrar Gästrikland och tar hem femteplatsen i TV-pucken

Örebro Län har stått för en makalös insats i årets upplaga av TV-pucken. Laget gick vidare från kvalet som bästa kvallag och hamnade i en riktigt svår grupp där man inte bara gick vidare, man vann även den gruppen. I slutspelet fick man sedan möta förra årets segrare Ångermanland. Det skulle visa sig vara en för svår nöt för Örebro att knäcka. Den första perioden var en av de sämre laget gjort, samtidigt som Ångermanland gjorde två riktigt snygga mål, och tyvärr skulle det inte hjälpa att de spelade upp sig i den andra perioden.

Istället blev det spela om plats 5-8 och där avverkade man igår Östergötland med 2-1 och idag Gästrikland med 3-0. Det gör att laget slutar på femte plats och lagets skyttekung William Dahlgren slutar även han på femte plats i poängligan med 11 poäng på sex matcher. Det är ett av Örebro Läns bästa resultat genom alla tider och som hockeyfrälst ska det bli riktigt kul att se om Örebro, som har ett av landets minsta upptagningsområden, kan fortsätta utmana de stora distrikten även i framtiden.

Det vore synd om detta vore en engångsföreteelse, men med den satsning Örebro Hockey gör tillsammans andra klubbar runtom i länet har jag goda förhoppningar om att så inte är fallet utan att vi även nästa år kommer att få se ett Örebro Län som utmanar även de stora distrikten om medaljerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *