Sverige inofficiella U16-världsmästare

Sverige inofficiella U16-världsmästare

World Under 17 Hockey Challenge går av stapeln i Kanada varje år. Örebro var inte representerat i laget, men väl Karlskoga i form av David Lilja som faktiskt fått debutera i A-laget  i år trots att han bara är 16 år gammal. Sverige hamnade i samma grupp som Finland, Ryssland och Kanada Röd, medan i andra gruppen spelade Kanada Svart, USA, Tjeckien och Kanada Vit.

Sverige slutade trea i sin grupp efter förlust mot Ryssland med 4-3 på övertid, förlust mot Kanada Röd med 4-3 och sedan seger mot Finland med 4-2. det betydde att man skulle möta USA i slutspelet. De avfärdade dem med 4-3 och gick vidare för att möta Kanada Vit. Den matchen gick till förlängning och sedan straffar där Sverige då till slut gick segrande med 2-1 totalt.

I finalen väntade sedan Kanada Svart, men där behövdes ingen förlängning för att skilja lagen åt. Sverige vann med 2-1 vid full tid och kan därmed titulera sig inofficiella U16-världsmästare. Samuel Fagermo, Frölunda, ledde lagets poängliga med 2 mål och 5 assist på 5 matcher. David Lilja blev poänglös i turneringen.

Grattis till spelare och ledare. De har än en gång visat att svensk ungdomshockey är fortsatt stark och av yttersta världsklass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *